Έρευνες επιβεβαιώνουν την προστατευτική δράση της Μεσογειακής διατροφής

Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο...

Έρευνα: Η αποτελεσματικότητα τέταρτης δόσης ενός mRNA εμβολίου έναντι της Όμικρον

Η χρήση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προστασίας έναντι των νεότερων στελεχών, όπως έγινε με το στέλεχος "Όμικρον". Στα πλαίσια αυτά...

Δωρεά πέντε εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα Λάτση για την Υγεία...

Μετά τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είχε δεσμευθεί, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης, να διαθέσει...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει την επιθετικότητα και την εγκληματικότητα

Η κακή ποιότητα του αέρα δεν κάνει κακό μόνο στην υγεία (παθήσεις πνευμόνων, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, καρκίνοι κ.ά.), αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο...

Ένας στους τέσσερις νέους έχει εθισμό με το κινητό τηλέφωνο

Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις νέους (το 23%) είναι τόσο εξαρτημένος από το κινητό τηλέφωνο του που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει εθισμό...

Όνειρο η αθανασία: Δεν φαίνεται εφικτό να μπει φρένο στη διαδικασία...

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τον ρυθμό που γερνάνε και πεθαίνουν, επειδή φαίνεται να υπάρχουν ανυπέρβλητοι βιολογικοί περιορισμοί για κάτι τέτοιο, σύμφωνα...

Μεγάλος ο κίνδυνος και για τους περιστασιακούς καπνιστές να πεθάνουν από...

Οι περιστασιακοί ή ελαφριοί καπνιστές -γνωστοί και ως «κοινωνικοί καπνιστές»- αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από πνευμονοπάθεια και σχεδόν εννεαπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από...

Παράγοντας κινδύνου για Πάρκινσον τα γαλακτοκομικά “με χαμηλά λιπαρά”

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (τουλάχιστον τρεις μερίδες κάθε μέρα), αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο Πάρκινσον, σύμφωνα...

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται παρτίδα καπνιστής πέστροφας

Σε συνέχεια διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στον Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του ΥΠΑΑΤ, η παρουσία του...

Προσοχή: Σαλμονέλα σε σεφταλιές με κρέας εντόπισε ο Ε.Φ.Ε.Τ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε...