Δεν παραιτείται η Μέι – Στις 14.30 στη βασίλισσα για να σχηματίσει κυβέρνηση

Βασίλισσα

Μετά την… πικρή της νίκη, αφού αντί να κερδίσει έδρες, όπως ήθελε, τελικά έχασε, η Τερέζα Μέι θα δει την βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η επικεφαλής των Συντηρητικών και νικήτρια των εκλογών θα πάει στο Μπάκιγχαμ στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Εκπρόσωπος της Downing Street, δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι πάει στο παλάτι προκειμένου να ζητήσει άδεια από τη βασίλισσα για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Κυβέρνηση μειοψηφίας με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα
Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας εξετάζει να υποστηρίξει τους Συντηρητικούς, αφού δεν κατάφεραν να κερδίσουν την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές, μετέδωσε νωρίτερα το Sky News, επικαλούμενο πηγές.

Το Sky επεσήμανε ότι το DUP, που έχει κερδίσει 10 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο και θα μπορούσε να βοηθήσει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώσουν τις 326 έδρες που χρειάζονται για να έχουν αυτοδυναμία, εξετάζει μια συμφωνία “παροχής στήριξης με ανταλλάγματα”.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Συντηρητικούς, προσφέροντάς της ψήφους σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, χωρίς όμως να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.

Αρχηγός DUP: Μετά τα αποτελέσματα θα καθοριστεί η θέση μας
Νωρίτερα, η ηγέτης του Κόμματος των Ενωτικών (DUP) Αρλίν Φόστερ, δήλωσε ότι το κόμμα της θα καθορίσει την θέση του, αφού γίνει γνωστό το συνολικό αποτέλεσμα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Βρετανία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι κανένας δεν επιθυμεί να δει μία δύσκολη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) αλλά μία συμφωνία αποχώρησης, η οποία θα μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Βόρεια Ιρλανδία,, αλλά και το πλαίσιο σχέσεων με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ τόνισε ότι το κόμμα της έλεγε πάντα ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνεργαστεί με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Παράλληλα, η Αρλίν Φόστερ μιλώντας στο BBC υπαινίχθηκε ότι αναμένει να αποσυρθεί η Μέι. «Θα δύσκολο για εκείνη να επιβιώσει» είπε τονίζοντας ότι είχε κάνει λόγο κατά την εκστρατεία ότι θα επιστρέψει με μεγαλύτερη πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόρμπιν: «Είναι σαφές το ποιος κέρδισε τις εκλογές – Να παραιτηθεί η Μέι»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κομμάτια» η Ισπανία – Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκήρυξε η Καταλονία

ΑΚΟΜΑ: Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα πρέπει να έχει επιτυχία