Κόρμπιν: “Είναι σαφές το ποιος κέρδισε τις εκλογές – Να παραιτηθεί η Μέι”

Κόρμπιν

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Προωθήσαμε τις πολιτικές μας -ισχυρές και ελπιδοφόρες πολιτικές- και είχαμε εκπληκτική ανταπόκριση από το λαό. Νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές το ποιος κέρδισε τις εκλογές», είπε ο Κόρμπιν μιλώντας στο BBC.

Επανέλαβε, επίσης, το αίτημα για παραίτηση της Μέι. «Διεκδίκησε τις εκλογές στη βάση ότι ήταν η δική της εκστρατεία. Ήταν δική της απόφαση να πάει σε εκλογές, υπήρχε το όνομά της εκεί έξω. Είπε ότι πήγε σε εκλογές για να βγάλει μια δυνατή και ισχυρή κυβέρνηση. Λοιπόν, σήμερα το πρωί αυτό δεν μοιάζει με μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν μοιάζει με μια σταθερή κυβέρνηση, δεν μοιάζει καν με μια κυβέρνηση που έχει οποιοδήποτε πρόγραμμα» .

Και προσέθεσε ο Κόρμπιν: «Το κόμμα μου κατέγραψε μια τεράστια αύξηση στις ψήφους, κέρδισε έδρες σε όλη τη χώρα, σε κάθε περιοχή αυτή της χώρας και στη Σκωτία και στην Ουαλία. Νομίζω ότι όλοι στο Εργατικό κόμμα και όλοι όσοι υποστήριξαν το Εργατικό Κόμμα χθες, νέοι, ηλικιωμένοι, οποιοσδήποτε ηλικίας, πιστεύω ότι μπορεί να είναι πολύ περήφανοι για αυτό που έχουμε πετύχει».

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Κανένα κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία  προς το παρόν, το κόμμα που έχασε σε αυτές τις εκλογές ήταν οι Συντηρητικοί, τα επιχειρήματα που έθεσε το Συντηρητικό Κόμμα σε αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή, είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε αυτή τη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα πρέπει να έχει επιτυχία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το φυτίλι της πυριτιδαποθήκης στη Μ. Ανατολή «άναψε» ο Ερντογάν

ΑΚΟΜΑ: Πως ψήφισαν οι Βρετανοί – Αναλυτικός διαδραστικός χάρτης του BBC