Δραματικές οι εξελίξεις στο Λονδίνο- Έφτασαν τους 79 οι νεκροί και συνεχώς αυξάνονται

Φόβους για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο Γρένφελ του Λονδίνου εκφράζουν οι αρχές καθώς κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτουν στα αποκαΐδια και άλλους σωρούς, με τον αριθμό των αγνοούμενων να παραμένει ιδιαίτερα μεγάλος…

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών, στους 79 ανέβηκε σήμερα Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γρένφελ, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι, πέντε ημέρες από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης που ξέσπασε η φωτιά.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας που έκανε σήμερα τις ανακοινώσεις, δήλωσε πως πέντε άτομα που είχαν καταγραφεί στους αγνοούμενους εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Εν τω μεταξύ, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου έδωσε την Κυριακή το βράδυ στην δημοσιότητα οπτικό υλικό από το εσωτερικό του Πύργου, το οποίο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής:

Τόνοι στάχτης και αποκαΐδια όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα, τίποτα δεν θυμίζει κατοικήσιμο κτήριο, εκεί που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έπαιζαν παιδιά και μεγάλωναν οικογένειες…

Χαρακτηριστικό της απόλυτης καταστροφής είναι και το γεγονός πως οι αρχές φοβούνται ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν όλοι οι νεκροί, ακόμα και αν εντοπιστούν όλες οι σοροί των αγνοούμενων, καθώς η αλλοίωση είναι τέτοια που έχει επηρεάσει ολοκληρωτικά και το dna.

Μετά την σφοδρή κριτική για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το ποσό των 5.500 λιρών θα δοθεί σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα χρήματα θα εκχωρηθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από σήμερα Δευτέρα, ενώ η Τερέζα Μέι δήλωσε πως «η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς».

Διαβάστε επίσης: Κινεζικοί διθύραμβοι για το βέτο της Ελλάδας στην Ε.Ε