Εφτά μήνες με αναστολή για το «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»

Φύσσα

Με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών τον άντρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, αναγνώρισε ως το πρόσωπο που της επιτέθηκε φραστικά και κάνοντας προσβλητικές χειρονομίες πρόσβαλε τη μνήμη του γιου της, Παύλου, μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο την παραπάνω ποινή με τριετή αναστολή.

Την καταδίκη του κατηγορουμένου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας η οποία ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος για τα πλημμελήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η κ. Μάγδα Φύσσα, η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τον άνθρωπο που της επιτέθηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ είχε προηγηθεί πρωτοφανής σύγκρουση μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών μέσα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Φύσσα ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος την πλησίασε και έκανε σε βάρος της χυδαίες κινήσεις. «Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπο του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα. Μου είπε: «Τι θέλεις εδώ που είναι ο Παυλος ο γ… Που βρίσκεται τώρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της και συνέχισε:  Το έκανε για να με εξοντώσει. Ήθελε να μειώσει τη μνήμη του γιου μου. Ήταν ευχαριστημένος που ο γιος μου είναι εκεί που είναι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν αυτός παρότι τότε είχε κι ένα μουσάκι». Μάλιστα, η κ. Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο και σε φωτογραφίες που της υπέδειξε η πρόεδρος του δικαστηρίου οι οποίες είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Από την πλευρά του ο θείος του Παύλου ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και στην κατάθεση του αναφέρθηκε στα επεισόδια εξαιτίας των οποίων διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής εκείνη την ημέρα. Είπε χαρακτηριστικά: «Φώναζαν,  αίμα τιμή Χρυσή  Αυγή και στράφηκαν με απειλητικό τρόπο προς τα πάνω μας . Μπήκαν τα ΜΑΤ . Εκείνοι κινήθηκαν απειλητικά και φόνο θα κάνανε. Και ήρθε ο τύπος αυτός και άρχισε  να βρίζει την αδελφή μου η οποία ήταν δίπλα μου. Όλα γίνονταν μπροστά στην αστυνομία … Έλεγε που είναι ο κ… ο γιος σου» ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος που δεν εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δικηγόρο, δήλωσε «χριστιανός ορθόδοξος» και αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας, ωστόσο, σε μία αποστροφή του λόγου του: «Κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες». Ακόμη είπε στο δικαστήριο: «Εγώ δεν είχα καμία διαφορά με την κυρία Φύσσα. Ήμουν στη δίκη, προκλήθηκε ένταση αλλά η ένταση ξεκίνησε από την άλλη πλευρά, από τη δική μας. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση και για αυτό ζητάω να έρθουν μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν, έφαγαν ξύλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρομά αποθρασύνθηκαν και έσπασαν μηχανήματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι κρύβεται πίσω από τον 54χρονο «Βέλγο» – Οι ισχυρισμοί της ΕΛ.ΑΣ

ΑΚΟΜΑ: Απαγχονίστηκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος!