Υπουργός έφαγε “χυλόπιτα” από ταβερνιάρη για μια… κωλοχτύπα!

Έγινε και αυτό, δείγμα πως οι συριζαίοι υπουργοί δεν περνούν και τις καλύτερες ημέρες. Και όπου πάνε, βλέπουν πως ο κόσμος τους γυρίζει τη πλάτη!
Στο Οίτυλο, ένα πανέμορφο χωριό της Μάνης με περίπου 1.000 κατοίκους και τρία… νεκροταφεία, όπως γράφει ο βηματοδότης, υπάρχει μια ταβέρνα, πασίγνωστη για τις περίφημες κωλοχτύπες (ένα είδος αστακοκαραβίδας). Όσοι περνούν από την περιοχή όλο και μια στάση θα κάνουν να γευτούν την κωλοχτύπα ψημένη στη σχάρα που προσφέρει με πολλή μαεστρία ο ταβερνιάρης.
Η φήμη αυτή της ταβέρνας έφτασε και στα αφτιά γνωστού υπουργού. Πήρε λοιπόν το φουσκωτό του και τράβηξε με την (απαραίτητη) συνοδεία του στην ταβέρνα. Εστειλε έναν από τους συνοδούς του να κλείσει τραπέζι για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως και του πουν ότι όλα τα τραπέζια είναι κλεισμένα. Ο συνοδός απευθύνεται στον ιδιοκτήτη: «Ξέρεις, είναι ο υπουργός (τάδε) στο φουσκωτό και θέλει να φάει κωλοχτύπα». Ο ιδιοκτήτης μόλις άκουσε το όνομα του υπουργού τού είπε κοφτά: «Κωλοχτύπες τέλος, δεν έχουμε». Ο συνοδός κοιτάζοντας τα άλλα τραπέζια που ήταν γεμάτα με λαχταριστές κωλοχτύπες λέει στον ταβερνιάρη: «Και αυτοί όλοι τι τρώνε;». Ο ταβερνιάρης, είπαμε, δεν σήκωνε πολλές κουβέντες και απάντησε στον συνοδό του υπουργού: «Όλοι αυτοί είναι φίλοι μου». Και του γύρισε την πλάτη.