Βατικανό: Ο τρίτος εν την τάξη καρδινάλιος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή

Την αποχώρησή του με «άδεια» από το Βατικανό με τη σύμφωνη γνώμη του Πάπα Φραγκίσκου ανακοίνωσε ο Αυστραλός Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ λίγες ώρες μετά την απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών για βιασμό κατά συρροή που του απηύθυνε η αστυνομία της Αυστραλίας.

Λίγες ώρες μετά τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του, ο Αυστραλός Καρδινάλιος Πελ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το Βατικανό για να μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του .

«Ανυπομονώ τελικά να δικαστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό επιμένοντας ότι στόχος του είναι να «καθαρίσει το όνομά του».

«Είμαι αθώος. Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς. Η ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης είναι αποτρόπαια για μένα» πρόσθεσε ο Αυστραλός Καρδινάλιος.

Έκανε λόγο, επίσης, για «αδυσώπητη δολοφονία χαρακτήρων» κατά τη διάρκεια διετής έρευνας, αποσπάσματα της οποίας είχαν συχνά διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Έχω φροντίσει να ενημερώνω συνεχώς τον Πάπα Φραγκίσκο στη διάρκεια αυτών των ετών και του έχω μιλήσει επανειλημμένως για το θέμα την τελευταία εβδομάδα. Όλο αυτό το διάστημα είμαι απολύτως συνεπής και σαφής απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς αυτούς.

Οι πληροφορίες αυτές που αφορούν τις κατηγορίες που με βαραίνουν ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και με βάση τις διαδικασίες του δικαστηρίου, μου προσφέρεται τώρα η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου και να επιστρέψω στην εργασία μου» πρόσθεσε ο Πελ.

Ο Τζορτζ Πελ ήταν ο «ταμίας» του Βατικανού, ο τρίτος τη τάξει, δηλαδή, αξιωματούχος της Αγίας Έδρας.

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων» ανακοίνωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. «Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, χωρίς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το κατηγορητήριο.

Ο ίδιος στην πρώτη δήλωσή του 90 λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία «το συντομότερο δυνατόν για να “καθαρίσει” το όνομά του».