Λιποθύμησε ο Ερντογάν μέσα σε τζαμί (video)

Συναγερμός σήμανε σε τζαμί της γειτονικής χώρας όταν κατά τη διάρκεια των πρωινών προσευχών ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέρρευσε στο έδαφος σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ο δημοσιογράφος της Hürriyet, Aziz Özen, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, δήλωσε ότι είδε την Τούρκο Πρόεδρο να χάνει τις αισθήσεις του στις 6 π.μ. λίγο πριν την έναρξη των προσευχών.

Αμέσως σωματοφύλακες περικύκλωσαν τον Ερντογάν προσπαθώντας να τον συνεφέρουν ενώ γιατροί έσπευσαν στο σημείο.

«Στη συνέχεια, ο πρόεδρος μεταφέρθηκε με φορείο σε άλλο μέρος του τζαμιού ενώ η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύθηκε», πρόσθεσε ο Özen.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ο Ερντογάν δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα στην υγεία του και θα συνέχιζε την ημέρα του όπως είχε προγραμματιστεί.

«Είχα ένα μικρό λιποθυμικό επεισόδιο καθώς έπεσε η πίεση μου λόγω του διαβήτη από τον οποίο πάσχω», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως αισθάνθηκε την αδιαθεσία λέγοντας πως ένιωσε να χάνει για λίγο την ισορροπία του, καθώς και πως αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα ζαχάρου και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε πως το απόγευμα θα παραστεί σε τελετή που οργανώνει το κυβερνών κόμμα του για το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η πίεση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ χαμηλή λόγω χαμηλού ζαχάρου (ενδεχομένως λόγω της νηστείας), αλλά μετά την ιατρική βοήθεια του του παρασχέθηκε, αισθάνθηκε αρκετά καλύτερα και θα συνεχίσει το πρόγραμμά του κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε.

Όπως ήταν φυσικό η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια, μεταξύ των Τούρκων, καθότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα της υγείας του Ερντογάν απασχολεί την πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Ωστόσο, είναι και εκείνοι που υπενθυμίζουν πως ο περασμένος μήνας για τους πιστούς μουσουλμάνους ήταν μήνας αυστηρής νηστείας.

Διαβάστε επίσης: Σπάνια εμφάνιση Άσαντ μακριά από τη Δαμασκό