Έχουν θράσος οι Τούρκοι: “Απαράδεκτος ο Κοτζιάς, φταίει για το ναυάγιο στο Κυπριακό”

Κοτζιάς

Προσωπική επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον οποίο χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαράδεκτο και υπαίτιο του νέου ναυαγίου για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ “απαντά” στον Έλληνα υπουργό για τις δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα (10.07.2017) κατά τις οποίες αποκάλυψε ότι η Τουρκία ήταν εκείνη που με τη στάση της, τίναξε στον αέρα τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχόλια του κ. Κοτζιά.

Κατηγόρησε επίσης τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πως προχωρά σε εντελώς αβάσιμες κατηγορίες και εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών. «Αυτοί που γνωρίζουν ότι η θεώρησή τους είναι μη παραγωγική και εντελώς εκτός πνεύματος συμβιβασμού, προχωρούν σε αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες για να επιρρίψουν ευθύνες σε αυτούς που δείχνουν καλή πίστη και παραγωγική διάθεση, αντίθετα με τους ίδιους», αναφέρει ο Τούρκος εκπρόσωπος.

Και κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά πως είναι η αιτία για το ναυάγιο! «Ο υπεύθυνος για τη μη παραγωγή αποτελέσματος από τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς κάνει αναποτελεσματικές προσπάθειες να επιρρίψει την ευθύνη στην Τουρκία και να καλύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω έλλειψης καλής πίστης και πολιτικής διάθεσης της ελληνικής πλευράς. Προσκαλούμε τον κ. Κοτζιά να δείξει υπευθυνότητα, από δω και μπρος τουλάχιστον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Ερντογάν στους Ευρωπαίους: «Δεν σας έχουμε ανάγκη -ας μη γίνουμε μέλος της Ε.Ε»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «ΝΑΥΤΕΧ» για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η Κύπρος

ΑΚΟΜΑ: «Χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν – «Σταμάτα τις απειλές» για την κυπριακή ΑΟΖ!