Επιτέλους Πούτιν και Τράμπ πρόσωπο με πρόσωπο: Χαμόγελα & χειραψίες για πρώτη φορά (pics & video)

Το περιμέναμε καιρό. Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου, μετά από τόσους μήνες Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούρτιν αντάλλαξαν τα πρώτα χαμόγελα και την πρώτη τους χειραψία.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) όπως μετέδωσε το Reuters.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Πούτιν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κοντά σας», με τον Ρώσο πρόεδρο να απαντά «Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω η συνάντησή μας να αποφέρει καρπούς».

Ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που φώναξε ένας δημοσιογράφος για την ρωσική εμπλοκή στις περσινές αμερικανικές εκλογές, και γυρνώντας στον ομόλογό του, του είπε: «Ανυπομονούμε να δούμε τις θετικές εξελίξεις που θα υπάρξουν στη Ρωσία και τις ΗΠΑ».

Πρόσθεσε ότι με τον Ρώσο ηγέτη «έχουν ήδη κάνει πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις» και ο ίδιος πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά. Ο Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ποτέ δεν αρκούν.

Στην πολυαναμενόμενη πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο δυναμικών ηγετών παρευρίσκονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και μεταφραστές από κάθε πλευρά.

Οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν και νωρίτερα με την πρώτη φωτογραφία (όχι επίσημη) να την “δίνει” στη δημοσιότητα η… Μέρκελ, αφού το ενσταντανέ ανέβηκε στη σελίδα της γερμανικής κυβέρνησης στο Facebook.

Υπό το βλέμμα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, Τραμπ και Πούτιν αντάλλαξαν την πρώτη τους χειραψία και τα πρώτα τους… χαμόγελα!

Μετά, ήρθε και η ανακοίνωση (!) του Κρεμλίνου για τη… χειραψία! «Έσφιξαν το χέρι ο ένας του άλλου κι είπαν ότι θα συναντηθούν σύντομα ιδιαιτέρως, θα ιδωθούν σύντομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η συνάντηση που όλοι περιμένουν θα γίνει στις 16:45 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Όταν ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου ρωτήθηκε αν ο Πούτιν έχει πολλές ερωτήσεις να θέσει στον Τραμπ, παραδέχτηκε πως έχει. Ο Ρώσος ηγέτης ενημερώθηκε πλήρως για το ότι ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες αποσταθεροποιητική τη συμπεριφορά της Μόσχας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ και θα λάβει υπόψη του αυτό κι άλλες παρατηρήσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Μέρκελ: «Μακριά νύχτα» περιμένει τους αξιωματούχους του G20

Αιχμή Τουσκ για Τραμπ: «Ελπίζω αυτά που λέει να γίνουν πράξη»

Πεδίο μάχης το Αμβούργο με νέα εκτεταμένα επεισόδια!