Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ έστειλαν το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους στο “Οικόπεδο 11”

Ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενες τουρκικές προκλήσεις το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Τζορτζ Μπους” που πλέει στην περιοχή δίπλα στο “οικόπεδο 11”.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Στην περιοχή κοντά στο “Οικόπεδο 11” στο κοίτασμα Ονησίφορος πλέει από χθες το απόγευμα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους με τα συνοδευτικά του, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ και μάλιστα το είχε επισκεφθεί ο Ισραηλινό πρωθυπουργός Βενιαμίν.

Λίγες ημέρες μετά, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το “Οικόπεδο 11”, και όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις από το γεωτρύπανο WEST CAPELLA.

Το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους

Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.

Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.
Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.
Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η Έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«ΝΑΥΤΕΧ» για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η Κύπρος

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Κάνει άσκηση στα «οικόπεδα» της Κύπρου