Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Noor 1 κατέθεσε ο Καμμένος

Εκτενή αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου σχετικά με την υπόθεση του Noor 1 και άλλες σχετιζόμενες υποθέσεις κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στις αρχές Ιουλίου ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι στον 20λεπτο διάλογο που είχε με τον Μάκη Γιαννουσάκη, ο ισοβίτης ενέπλεξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1.

«Επανέλαβε την (…) εμπλοκή Μαρινάκη σε παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου και τον κατηγορεί για εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor 1… Aυτά τα έλεγε ο κ. Γιαννουσάκης πριν ο κ. Μαρινάκης ενδιαφερθεί για τον ΔΟΛ και πριν από τον Σαββίδη» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε ότι γνωρίζει την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα που πήρε να πάρει κατάθεση από τον Γιαννουσάκη ή έχει μιλήσει μαζί της ποτέ.

Πρόσθεσε ότι ο ισοβίτης έδωσε στοιχεία για το λογαριασμό του στα Εμιράτα και από όλα τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτει ότι ο Μαρινάτης επί τρία δεν έχει δηλώσει στις αρμόδιες αρχές ότι του έχει στείλει χιλιάδες δολάρια, όπως και ότι ο δικηγόρος του Μπαϊρακτάρης ότι έβαζε χρήματα μέσω οφσορ χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει, κάνοντας λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στα Εμιράτα.

«Πιθανώς έχει εμπλοκή με τον θάνατο 300.000 παιδιών από ναρκωτικά ο κ. Μαρινάκης; Μπορεί να έχει μπορεί και όχι» ανέφερε μάλιστα.

Μετά τις αναφορές αυτές μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σκευωρία σε βάρους του κατέθεσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης που σε δήλωσή του κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εκ των βασικών οργανωτών της σκευωρίας.

Στη δήλωσή του είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς το σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Προσέθεσε δε πως «εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού “κιτρινισμού” και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής».

Ανέφερε ακόμα «τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν. Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα. Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε σήμερα, Τρίτη ότι συμφωνεί με την πρόταση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος είχε πει στα «Παραπολιτικά 90,1», πως πρέπει να κληθεί από τον εισαγγελέα ο κ. Καμμένος και να δώσει όλα τα στοιχεία που τον αφορούν στην υπόθεση με τον ισοβίτη του Noor1.

Διαβάστε επίσης: Θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση εξαιτίας Πάνου Καμμένου έθεσε ο Μητσοτάκης!