Ο Τραμπ πίεσε τον Πούτιν γα τις εκλογές: Τι απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος

Η ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές ήταν μείζον θέμα στη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ που έγινε στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο.

Ο Τίλερσον ήταν παρών στη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, στο Αμβούργο, όπως και ο Ρώσος ΥΠΕ Σεργκέι Λαβρόφ. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, αφ’ ότου ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο και εν μέσω των ερευνών σχετικά με το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τίλερσον, ο Τραμπ εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Πούτιν σχετικά με το σενάριο των ρωσικών παρεμβάσεων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

“Είχαν μια έντονη και μακρά συνομιλία για το θέμα”, είπε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκτιμώντας ότι οι ρωσικές παρεμβάσεις συνιστούν ένα “σημαντικό εμπόδιο” στη σχέση των δύο χωρών.

“Ο πρόεδρος (Τραμπ) πίεσε τον πρόεδρο Πούτιν σε περισσότερες από μία περιπτώσεις σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη. Ο πρόεδρος Πούτιν αρνήθηκε μια τέτοια ανάμιξη, όπως νομίζω ότι έχει κάνει και στο παρελθόν”, πρόσθεσε.

Ο Τίλερσον είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ζητά να λάβει τη δέσμευση της Μόσχας ότι δεν θα παρεμβαίνει στις αμερικανικές υποθέσεις. Υπογράμμισε όμως ότι οι δύο πρόεδροι επικεντρώθηκαν στο πώς θα προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Διαφορές απόψεων για τη Βόρεια Κορέα

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η Βόρεια Κορέα και το ζήτημα των εξοπλιστικών της προγραμμάτων, δήλωσε ο Τίλερσον και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να πιέζει τη Μόσχα να κάνει περισσότερα για να καμφθούν οι προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ να αποκτήσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυρηνικά όπλα.

“Οι Ρώσοι το βλέπουν λίγο διαφορετικά από εμάς, επομένως πρόκειται να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες και θα τους ζητήσουμε να κάνουν περισσότερα. Η Ρωσία έχει οικονομική δραστηριότητα στη Βόρειο Κορέα”, ανέφερε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους Πούτιν και Τράμπ πρόσωπο με πρόσωπο: Χαμόγελα & χειραψίες για πρώτη φορά (pics & video)

Συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Μέρκελ: «Μακριά νύχτα» περιμένει τους αξιωματούχους του G20