Παγκόσμιος συναγερμός – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Τρομακτικές είναι οι εξελίξεις μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα ο οποίος πέρασε πάνω από την Βόρεια Ιαπωνία κι έπεσε στη θάλασσα κοντά στο Χοκάϊντο.

Ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία στις 06.06 το πρωί τοπική ώρα και σύμφωνα με το κρατικό ιαπωνικό κανάλι ΝΗΚ ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Βόρεια Κορέα, διασπάστηκε στα τρία και έπεσε στην θάλασσα του Χοκάϊντο.

Πύραυλος02

Οι Ιάπωνες δεν έκαναν καμία προσπάθεια να καταρρίψουν τον πύραυλο αλλά προειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή. Μάλιστα τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού που περιλαμβάνει ακόμα και εκκένωση πόλεων αν  χρειαστεί και μετάβαση των πολιτών σε καταφύγια!

Την εκτόξευση του πυραύλου εκτός από τις ιαπωνικές αρχές επιβεβαίωσαν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

Το περιστατικό αυτό έρχεται τρεις ημέρες μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τις ζωές του λαού του.

Σε εξέλιξη έκτακτες συσκέψεις σε Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη απειλή από την Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πύραυλος03

Στο μεταξύ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Η ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αποκλιμακώθηκε μετά από αρκετές εβδομάδες όπου ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει πυραύλους κοντή στη νήσο Γκουάμ, επικράτεια των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή» αν απειλήσει τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντουτέρτε σε αστυνομικούς: Σκοτώστε τους ηλίθιους που αντιστέκονται…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την καλύτερη εικόνα ενός αστρικού υπεργίγαντα κατέγραψαν οι αστρονόμοι (Εικόνες και βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Στην Μεσόγειο δύο υπερσύγχρονα ρωσικά υποβρύχια