Φάμελλος: Καμία παράταση για τους δασικούς χάρτες μετά τις 7 Σεπτεμβρίου

115
Φάμελλος

Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση μετά τις 7 Σεπτεμβρίου για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών διευκρίνισε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι τον Απρίλιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Όπως είπε, σε λίγες εβδομάδες θα γίνει νέα ανάρτηση στο 17% της επιφάνειας της χώρας που αφορά την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική.

Αναφορικά με το πρόβλημα των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο, ο κ. Φάμελλος μίλησε για την υπεραλίευση και τα θαλάσσια ρεύματα , ενώ υπογράμμισε πως η ένταξη της περιοχής στη ζώνη Natura και τα επιφανειακά δίχτυα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

Για το φράγμα στη Μεσοχώρα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως το έργο ξεμπλόκαρε μετά από 16 χρόνια και πως πρόκειται για ένα υδροηλεκτρικό έργο που συνδέεται άμεσα με τον ενεργειακό σχεδιασμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Συμπλήρωσε εξάλλου πως εξασφαλίζεται ότι το μέρος του χωριού που δεν θα κατακλυστεί από τα νερά της μελλοντικής λίμνης, θα σωθεί και θα εξακολουθήσει να κατοικείται.

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κύθηρα – Εκκενώθηκαν οι Αραίοι και ο Μυλοπόταμος