Ιράν: Ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί ορκίστηκε σήμερα αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του, για την δεύτερη προεδρική του θητεία, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στην τελετή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 ξένοι ηγέτες κι επίσημοι που εκπροσώπησαν την διεθνή κοινότητα στο κοινοβούλιο του Ιράν στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος Ροχανί ορκίστηκε υποσχόμενος να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του, στην υπηρεσία του Ιράν, του ιρανικού έθνους και της ισλαμικής πίστης της χώρας.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής ορκωμοσίας του, για την ανάληψη των καθηκόντων της δεύτερης προεδρικής του θητείας, αναφέρθηκε στην διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

O πρόεδρος Ροχανί δήλωσε ότι το Ιράν, δεν θα παραβιάσει την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του.

Νωρίτερα, ο ίδιος, είχε καλέσει την ΕΕ να μην συνταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, αναφορικά με την ίδια συμφωνία.

 

Ιράν: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, που έχει υπογράψει η Τεχεράνη.

Παράλληλα παρότρυνε τις χώρες της ΕΕ να μην λάβουν το μέρος της Ουάσινγκτον.

Ο Ροχανί που επανεκλέχθηκε τον Μάιο, έχει υποσχεθεί το “άνοιγμα” του Ιράν στον κόσμο, αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ ορκίζεται σήμερα στο κοινοβούλιο της Τεχεράνης ενώπιον επισήμων, αλλά και Ευρωπαίων εκπροσώπων.

“Η παραβίαση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά και οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, έχουν επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη στην χώρα, ενώ είναι δυνατό να υπονομευθεί η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ροχανί στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, πριν από την επίσημη τελετή.

Διαβάστε επίσης: Θύμα απαγωγής μοντέλο στο Μιλάνο – Οι απαγωγείς την πουλούσαν έναντι 300.000 ευρώ