Τα νέα της “πιάτσας” (vol. 2)

Σήμερα, τα νέα της “πιάτσας” έχουν… ζουμί! Πάμε!

1. Στη Ν.Δ. έχουν στήσει… σχολεία! Νεαρά άτομα, που έχουν… πάθος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλουν να μάθουν τα πάντα. Ποιος είναι ο… δάσκαλος; Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σοβαρό παιδί και μετρημένο. Θα δίνουν και… εξετάσεις! Και όποιοι το έχουν, είναι καλοί μαθητές, θα μπορούν να συνεχίσουν την δράση τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

2. Λέτε; Σύμφωνα με όσα λέγονται τις τελευταίες εβδομάδες, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit! Ναι, καλά διαβάσατε! Χωρίς την έγκριση της χώρας,  μπορεί μεν η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, η οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με την ΕΕ θα μπορέσει να ισχύσει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος. Ε, ρε, χουνέρι!

3. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια βουλευτής που της αρέσει η Πυροσβεστική. Μάλιστα, συνάδερφοί της, την λένε στο παρασκήνιο ως… πύραρχο! Δημοσιεύει τις δράσεις της στο facebook λέγοντας πως έχει άριστες ικανότητες πυρόσβεσης δασικών πυρκαγιών. Το αποτέλεσμα; Στις 2 φωτιές που ήταν παρούσα κάηκαν 2 νησιά: τα Κύθηρα και οι Σπέτσες!

4. Ξεκίνησαν τα πρώτα… στοιχήματα στην Χαριλάου Τρικούπη για το ποιος θα επικρατήσει στη μάχη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Φώφη Γεννηματά, Γ. Καμίνης, Αθ. Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης θεωρούνται οι “σίγουροι”. Κρατείστε όμως αυτό: Εάν δεν βγει η Φώφη Γεννημάτα, το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει άρδην. Από την κορυφής έως τα νύχια! Και πολλοί από αυτούς που πρωταγωνιστούν τα παράθυρα σήμερα, θα βρεθούν στο περιθώριο!

5. Δεν ήταν τυχαίο το χθεσινό χτύπημα της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα. Ήδη, πολλοί σκέφτονται την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Και οι περισσότεροι λένε πως δεν αποκλείεται σε μια εκλογική ήττα, να παραιτηθεί ο σημερινός πρωθυπουργός. Ήδη, ακούγονται ονόματα! Από τις μάχες που γίνονται στο παρασκήνιο είναι οι… υποψήφιοι. Και η εκλογή από τη βάση πρέπει να θεωρείται δεδομένη!