TAXISne: “Δεχόμαστε και κάρτες για την εξόφληση των φόρων”

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν τις οφειλές τους προς την Εφορία απευθείας στο TAXISnet. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σχετική εφαρμογή στο TAXISnet, η οποία θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη σχεδιάζει πέντε ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές προς διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Την αρχή θα κάνει η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια η δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Βάσει του φετινού επιχειρηματικού σχεδίου της ΑΑΔΕ η εν λόγω εφαρμογή για τις πληρωμές με κάρτες μέσω TAXISnet έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες και προς αποφυγή σφαλμάτων και κατ΄επέκταση την ταλαιπωρία του κοινού, αποφασίστηκε η καθυστέρηση της υλοποίησής της.

Εκτός απροόπτου από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν- να καταβάλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να χρεώνουν απευθείας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα για την πληρωμή των φόρων, χωρίς να χρειάζεται η μετάβασή τους στις τράπεζες.

Ωστόσο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάνε» την οφειλή τους σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στις 100 δόσεις – Θα μένουν εκτός όσοι δεν καταβάλλουν τους φόρους – Ακόμα και για μία ημέρα καθυστέρηση