Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος – Τους έριξαν χημικά τα ΜΑΤ (pics)

169
Μεταλλωρύχοι

Έφοδο στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Λίγο πριν τις 10:00 άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο.

Μεταλλωρύχοι02

Συνάντηση με Σταθάκη
Η τελευταία εξέλιξη είναι πάντως ότι ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με εξαμελή αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων.

«Δεν φεύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες»
Μία ομάδα μεταλλωρύχων αιφνιδίασε τους αστυνομικούς γύρω στις 8:30 το πρωί και περίπου 10 άτομα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο. Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκλείσουν την είσοδο.

Μεταλλωρύχοι03

Στην είσοδο του υπουργείου βρίσκονται αυτή την ώρα εργαζόμενοι, με τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την είσοδο στους υπόλοιπους διαδηλωτές. Μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στο κτίριο ακόμα και στους δημοσιογράφους.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζήτησαν συνάντηση με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλο και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δοθούν οι άδειες, προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους. Τελικά ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης δέχθηκε να έχει συνάντηση με μία 6μελή ομάδα των εργαζομένων.

Μεταλλωρύχοι04

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα θα κατέβουν 3 πούλμαν με εργαζομένους από τα μεταλλεία, ενώ οι μεταλλωρύχοι τονίζουν πως θα προχωρήσουν και σε άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

O πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ζαφειρούδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «Κατεβήκαμε γιατί η αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών έχει κορυφωθεί. Δεν γινόταν να μην κατέβουμε, και ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή οι άδειες είναι στα γραφεία των υπουργών. Θέλουμε να έχουμε και αύριο δουλειά. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Σταθάκη και τον Φάμελλο, έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα και δεν μας έχουν δεχθεί. Να τελειώνει αυτή τη στιγμή αυτό το πράγμα που έχει γίνει, θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες. Ξέρουμε ότι οι άδειες είναι στο γραφείο του υπουργού και θα μείνουμε εδώ μέχρι να τις πάρουμε. Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τις άδειες, πρέπει να το καταλάβει τώρα η κυβέρνηση. Θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα γίνονται και άλλες δύο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας στα Μέσα Μεταφοράς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται νέο χαράτσι στα ακίνητα – Ποιοι και πόσα θα πληρώσουν – Βροχή τα ειδοποιητήρια!

ΑΚΟΜΑ: Μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο και για τους πρωτοετείς ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ