Καταγγελίες Λαφαζάνη για Άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ σε βάρος της συγκέντρωσης της ΛΑ.Ε

90

Την κυβέρνηση, ότι χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης καταγγέλλοντας «άγρια επίθεση των ΜΑΤ» αναφερόμενος στη ρίψη χημικών που έγινε χθες από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του κόμματος εναντίον της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Σπάσαμε ως ΛΑ.Ε την χουντικού τύπου απαγόρευση των συναθροίσεων για την έλευση του Μακρόν η οποία σ’ εμάς τους παλιότερους ανακαλεί τις πιο σκοτεινές εποχές και μνήμες σε αυτόν τον τόπο.

Δεχθήκαμε, παρότι ειρηνικοί διαδηλωτές και με εντολή μιας άθλιας κυβέρνησης, μια απρόκλητη άγρια επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία έφτασαν στο σημείο να ψεκάζουν στοχευμένα όλα τα στελέχη της ΛΑ.Ε και προσωπικά εμένα, σε μια επιχείρηση κατάπτυστης τρομοκρατίας», δήλωσε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας.

Στη γραπτή του δήλωση τονίζει: «Είναι ντροπή και κατάντημα αυτό στο οποίο έχουν περιέλθει ως πρόσωπα και ως κυβέρνηση. Χρησιμοποιούν αδίστακτα εναντίον μας μεθόδους που δεν τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Λαφαζάνης σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου τόνισε: «Ο Μακρόν έρχεται ως ατζέντης στην χώρα μας, επικεφαλής όχι πολιτικής, αλλά επιχειρηματικής αντιπροσωπείας των πολυεθνικών της Γαλλίας, με στόχο να αρπάξει όσα φιλέτα μπορεί από την Ελλάδα» και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Μακρόν και Τσίπρας εφαρμόζουν κοινές επιχειρήσεις διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων. Ο ένας προωθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, ο άλλος κατεδαφίζει τα πάντα στο όνομα των μνημονίων».

Καταλήγοντας ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ σημειώνει πως το μήνυμα που στέλνει η Λαϊκή Ενότητα είναι ότι «η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι δεν πωλούνται, η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζονται, αλλά ανατρέπονται».

Διαβάστε επίσης: Ντοκουμέντο: Δείτε το βίντεο με την πρόσκρουση του Seajet 2 στον προβλήτα