Μήνυμα προέδρου ΣΕΒ στην κυβέρνηση: “Ακολουθείστε το γαλλικό παράδειγμα στα εργασιακά”!

Την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει το γαλλικό παράδειγμα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, με δηλώσεις του.

Με αφορμή τις προσδοκίες των Ελλήνων επιχειρηματιών από τη διήμερη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ο κ. Φέσσας τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος προδιαγράφουν το πλαίσιο για το πως θα πρέπει να κινηθεί η χώρα.

«Καθώς η Ελλάδα εντείνει τις προσπάθειες για την έξοδό της από το πρόγραμμα προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν στην αγορά εργασίας προδιαγράφουν το πλαίσιο, εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, μετά τον Αύγουστο του 2018»  αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Η Γαλλία επιλέγει μεγαλύτερη αποκέντρωση στη διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και λιγότερες εξωτερικές παρεμβάσεις από τα συνδικάτα.

Επίσης, ο νέος τρόπος διαχείρισης των ταμείων ανεργίας και των κονδυλίων για επαγγελματική κατάρτιση, στοχεύει στην εξασφάλιση εισοδήματος σε περισσότερους εργαζόμενους καθώς και περισσότερες ευκαιρίες κατάρτισης για τους ανέργους. Αυτές οι εξελίξεις, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Εύχομαι το γαλλικό παράδειγμα να αξιοποιηθεί τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να διαπραγματευτούμε αντίστοιχους όρους, με στόχο μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας».

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη «επενδυτική» κίνηση της Γαλλίας στην Ελλάδα: Συνεργασία για την Αναπτυξιακή Τράπεζα