Μαργαρίτα Παπανδρέου: “Το νεύμα του Ανδρέα στη Δήμητρα Λιάνη ήταν…”

Για το διαζύγιό της με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και το νεύμα του πρώην πρωθυπουργού στη Δήμητρα Λιάνη, μίλησε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Στα 95 της πλέον χρόνια απαντά αν έχει συγχωρήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και πώς τελικά αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. 

Όσον αφορά στο περιβόητο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην τότε αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη, το αφήνει ασχολίαστο.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Βλέπω μια κορνίζα με τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου στην τραπεζαρία. Συνεπώς, τον έχετε συγχωρήσει;

Δεν μου αρέσει η λέξη «συγχώρησα», λες και ο Ανδρέας έκανε κάτι εναντίον μου. Η ερωτική έλξη για μια άλλη γυναίκα απλώς ικανοποιούσε τις ανάγκες του για εκείνη την εποχή. Ένιωσε, πιστεύω, ότι χρειαζόταν κάτι καινούριο στη ζωή του. Είχαμε μακροσκελείς συζητήσεις πριν από τον χωρισμό, αναπολώντας το κοινό μας ταξίδι στη ζωή. Είδα ότι τον βασάνιζε η «ρήξη» μαζί μου. Πρότεινε κάτι σαν ένα προσωρινό διάστημα διάστασης. Εγώ είπα να κοιτάξουμε την πιθανότητα διαζυγίου. Τελικά, αυτό και αποφασίσαμε. Αφού έφυγε, διατηρήσαμε μια γραπτή επικοινωνία μεταξύ μας μέσω της κόρης μας, Σοφίας, αλλά από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να ακολουθήσει καθένας τη ζωή του.

Γιατί πιστεύετε ότι η περιβόητη σκηνή με το «νεύμα» του Ανδρέα Παπανδρέου προς την «αεροσυνοδό» έγινε κομμάτι της ελληνικής pop κουλτούρας; Το ξέρετε ότι έγινε πρόσφατα αναπαράστασή της με Playmobil στην έκθεση G80’s;

No comment.

Γιατί δεν τη σχολιάζετε;

Ήταν μια σκηνή από αυτές που μένουν. Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη όμως που την είδα. Είχα κάποιες «συναισθηματικές» αντιδράσεις. Από την άλλη είμαι συνηθισμένη σε πολιτικές συμπεριφορές και προπαγάνδες και έτσι στην τελική δεν είναι κάτι που με ενοχλεί πλέον τόσο.

Διαβάστε επίσης: Πιτσιόρλας: «Μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό»