Πιτσιόρλας: “Μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό”

Πιτσιόρλας

Αισιόδοξος ότι μέσα στο 2018 θα καταφτάσουν στο Ελληνικό οι πρώτες μπουλντόζες εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά από την τελευταία καθυστέρηση στην επένδυση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).  

Την ίδια ώρα, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που απομένει ενώ παράλληλα θα έχει προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Για το θέμα των αρχαιοτήτων, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ύπαρξή τους είναι πλεονέκτημα για τη χώρα και πως οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της χώρας.

«Πρέπει πάντα να βρίσκουμε την κατάλληλη ισορροπία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις διαπιστώσεις με ψυχραιμία και μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. Μακρόν τάσσεται σαφώς εναντίον του Grexit και αναγνωρίζει ότι  έχουν γίνει θετικά βήματα στη χώρα,.

Στάθηκε δε, και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βούλγαρο ομόλογό του   Μπόικο Μπορίσοφ, καθώς και την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και την κινεζική παρουσία στη ΔΕΘ, αναφέροντας ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων.

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α’ εξάμηνο του 2017» είπε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολιάζει η ΝΔ: «O Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός στη Ν.Δ. – Μόλις… 7 μονάδες διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση!

ΑΚΟΜΑ: Τζανακόπουλος για Μακρόν: «Συμβολικό μήνυμα ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας»