Παναγιώτης Ρήγας: ” Δεν θα επιτρέψουμε εταιρείες να επιβάλουν καθεστώς αποικίας”

Η Eldorado παραπέμπει σε αποικία υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι «υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που υπέγραψε η Eldorado και δεν το τηρεί».

Πρέπει να διασφαλίζει τους περιβαλλοντικούς και οικολογικούς όρους, να προστατεύει την υγεία των πολιτών καθώς και τις υπόλοιπες επενδύσεις που είναι μεγάλη προσφορά στο ΑΕΠ και στην πραγματική οικονομία».

«Την θέλουμε την επένδυση αλλά με όρους και προϋποθέσεις» επισήμανε ο κ. Ρήγας υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν τηρούνται οι απαραίτητοι όροι δεν μπορείς να έχεις την επένδυση γιατί η καταστροφή που θα επιφέρει θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία για καθετοποίηση της παραγωγής, η εταιρεία όμως μετέφερε το χρυσό χωρίς να έχει απόδοση στην ελληνική οικονομία. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν αποικία και επιπλέον να λέει ότι η κυβέρνηση δεν είναι επιθυμητή.

Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είμαστε οι πιο φερέγγυοι απ’ όλους διότι επιδιώκουμε μια υγιή επιχειρηματικότητα με κανόνες προς το συμφέρον των εργασιακών σχέσεων αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών. Το αντίθετο ακριβώς μοντέλο από αυτό του «Μαρινόπουλου».

Διευκρίνισε τέλος ότι η κυβέρνηση επιθυμεί και τους τρεις πυλώνες της οικονομίας, το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνική οικονομία η οποία ήταν στο 2% τα προηγούμενα χρόνια όταν τα χρόνια της ανάπτυξης ήταν στο 20% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΡΤ δεν μας άφησε να ακούσουμε τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα (video)