Πεθαίνουν της πείνας στη Βενεζουέλα – Σοκαριστικά πλάνα (video)

Βενεζουέλα

Τη στιγμή που ο Μαδούρο καλεί τους Βενεζουελάνους να τρώνε κουνέλια, η πείνα είναι πια καθεστώς στην άλλοτε πλουσιότερη χώρα της Ν. Αμερικής με το μέσο πολίτη να έχει χάσει 9 κιλά μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera καθώς η Βενεζουέλα βυθίζεται στην οικονομική και πολιτική κρίση η πείνα αποτελεί καθημερινότητα για τους πολίτες. Το ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται έρευνα κορυφαίου πανεπιστημίου σύμφωνα με την οποία ο μέσος πολίτης της χώρας έχασε περίπου 9 κιλά από την πείνα την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλές οικογένειες πλέον ωθούνται στην επαιτεία προκειμένου να εξασφαλίσουν τροφή. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η κουζίνα μιας καθολικής εκκλησίας στο Καράκας η οποία παρέχει συσσίτιο καθημερινά σε 100 παιδιά αλλά αναγκάζεται να διώχνει ανθρώπους καθώς λειτουργεί με δωρεές και έτσι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ολοένα αυξανόμενο αριθμός ανθρώπων που ζητούν ένα πιάτο φαγητό.

“Οι άνθρωποι προτιμούν να έρθουν να ζητιανέψουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους παρά να τα αφήσουν νηστικά”, αποκαλύπτει η Judith Arcia, μαγείρισσα στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Όπως επισημαίνει το Al Jazeera η παρατεταμένη και οξεία οικονομική κρίση στη χώρα έχει προκαλέσει την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας στο 35% και της μητρικής στο 65% τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για ποσοστά τα οποία είναι αδιανόητα και φανερώνουν σχεδόν πλήρη κατάρρευση κάθε μορφής υγειονομικού συστήματος. Η δε αναιμία καλπάζει.

Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα μαστίζεται από αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως οξύ υποσιτισμό και ορίζεται από ραγδαία μείωση στη λήψη τροφής γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Handelsblatt: Επανέρχεται το Grexit μέσω της γερμανικής FDP!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μένει ή φεύγει από το Οικονομικών ο Σόιμπλε; Αυξάνονται οι πιέσεις στη Γερμανία

ΑΚΟΜΑ: «Γκαντεμιάζει» τη Γερμανία ο Ερντογάν : «Δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση»