Ποιο κυβερνητικό στέλεχος «δείχνει» ο Άδωνις – Εσωκομματικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ οι Σκουριές (pic)

52
Άδωνις

«Εφόσον η Eldorado Gold τηρεί τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και την περιβαλλοντική νομοθεσία και τις περιβαλλοντικές μελέτες, που έχουν εγκριθεί, βεβαίως πρέπει να προχωρήσει».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με 18 διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ κι άλλες 100 αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και των υπηρεσιών του, πληροί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι δεν κατηγορείται η εταιρεία πως έκανε ζημιά στο περιβάλλον, αντιθέτως έχει διαθέσει πολλά χρήματα προς αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

«Όλο αυτό που ακούμε για το κυάνιο, δεν υπάρχει θέμα κυανίου στις Σκουριές. Στην πραγματικότητα εκεί παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι, τίποτε περισσότερο» σημείωσε, καλώντας την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ «αν θέλουν να πουν ότι «δε μας αρέσει η εξόρυξη χρυσού, δε θέλουμε καμία μεταλλευτική δραστηριότητα, δε θέλουμε καμία διαδικασία εξόρυξης στην Ελλάδα», να το πουν. Εάν το πουν αυτό, όμως, είναι περίπου 15 μονάδες πτώση του ΑΕΠ, αυτομάτως την επόμενη μέρα».

Με αφορμή τη διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία. «Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία τους, καταλαβαίνω πλήρως ότι αν υλοποιήσει η Eldorado Gold την απειλή της, θα ανατραπούν οι ζωές τους. Πρέπει, όμως, να προστατεύσουμε την κοινωνία εκεί, από έναν βαθύ διχασμό. Μεταξύ της Αρναίας και της Ιερισσού υπάρχει κλίμα εμφυλιοπολεμικό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εκεί. Τώρα, αν μείνουν άνεργοι 2.500 άνθρωποι καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της διαιτησίας, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε απορία γιατί είναι αναγκαία, αν η κυβέρνηση δεν θέσει συγκεκριμένη ατζέντα της, εκτιμώντας ότι «στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί διαθέσεως διαιτησίας, αλλά διαθέσεως κωλυσιεργίας».

Ιγγλέζη

«Έως σήμερα δεν υπάρχει γραπτώς ότι πάμε σε διαιτησία γιατί διαφωνούμε σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε θέματα. Η κυβέρνηση λέει «θα πάω σε διαιτησία στο τέλος Σεπτεμβρίου», όταν όμως ερωτάται για ποια θέματα θα πάει, το κρατάει κρυφό» είπε και πρόσθεσε: «Έχει το εσωτερικό πρόβλημα στις Σκουριές η κυβέρνηση, λόγω της κ. Ιγγλέζη και δύο-τριών άλλων. Θεωρητικά, ο κ. Σταθάκης θα σκέφτεται την πονηριά «πάμε στη διαιτησία και αν χάσουμε θα πούμε στην κ. Ιγγλέζη, τι να κάνουμε χάσαμε», αυτό όμως σημαίνει καθυστέρηση ενός έτους για την εταιρεία».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την υπόθεση αντιγραφής από 106 φοιτητές που παρέδωσαν την ίδια εργασία, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η «η ΝΔ αντέδρασε καίρια κι αποφασιστικά, διαγράφοντας τον υπεύθυνο της ΔΑΠ που προσπάθησε να καλύψει αυτή την ιστορία». «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να προσφέρει κάλυψη σε μία τέτοια ιστορία» διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι όταν η ΝΔ μιλάει για τη δυνατότητα θέσπισης ιδιωτικών πανεπιστημίων, το κάνει «γιατί όταν καταλάβει ο κόσμος στην Ελλάδα ότι υπάρχει ανταγωνισμός και τα δημόσια πανεπιστήμια θα γίνουν καλύτερα». «Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν έρχονται να καταργήσουν ή να πλήξουν τα δημόσια, έρχονται να βοηθήσουν τα δημόσια να φύγουν από μία χαλάρωση, αδράνεια, εσωστρέφεια και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν το μέλλον» διευκρίνισε.

Στην ερώτηση του για ποιο λόγο η ΝΔ επιμένει για εκλογές, ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε πως «εκλογές χρειάζονται, διότι ο κ. Τσίπρας αφήνει τον χρόνο και περνάει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατηγορηματική η Ιγγλέζη: «Για τους εργαζομένους της Eldorado δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωλοτούμπα Σταθάκη: «Σε μια-δυο ημέρες δίνουμε άδεια για την Ολυμπιάδα»

ΑΚΟΜΑ: Γαβρόγλου για τους 106 φοιτητές που αντέγραφαν: «Θα τους ανάγκαζα να κάνουν μια ημερίδα!»