Σε νέα διαδικασία σύνταξης προκήρυξης διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών περνάει το ΕΣΡ

ΕΣΡ

Νέες αλλαγές στο νόμο για της τηλεοπτικές άδειες ζητά το ΕΣΡ, προκειμένου ο διαγωνισμός να μην καταπέσει και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των μελών του ΕΣΡ από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης ανέφερε εισαγωγικά πως «δουλεύουμε σιωπηρά για την προετοιμασία της προκήρυξης. Συντάσσεται αυτή την στιγμή η προκήρυξη και γίνεται συζήτηση με το αρμόδιο υπουργείο για ορισμένες ακόμα νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε η προσπάθεια που θα κάνουμε αυτή την φορά να μην έχει την τύχη των προηγούμενων τριών προσπαθειών από το ‘93 έως σήμερα και να ολοκληρωθεί αισίως».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος είπε πως «το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια ξεκίνησαν να εκπέμπουν χωρίς άδεια και αντί να οδηγηθούν σε δίκη ποινική, νομιμοποιήθηκαν.

Αυτό δημιουργεί πρακτικά προβλήματα δυσεπίλυτα. Αυτό που βιώνουμε στο ΕΣΡ είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο».

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι βουλευτές ζητούν από το ΔΣ της Αρχής να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, την μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τον ορισμό του αριθμού των εκπεμπόμενων καναλιών και το περιεχόμενο των νομοτεχνικών βελτιώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωστή παρουσιάστρια: «Δεν έληξε καλά η συνεργασία μου με το Star! Ο τρόπος που έφυγα δεν ήταν καλός» (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες ώρες για την «Αυγή» – Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΚΟΜΑ: NOMADS! Δείτε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες! (pics)