Πανικός στο Μαξίμου: Ο Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για το Ελληνικό

Αιφνίδιες είναι οι κυβερνητικές εξελίξεις ύστερα από την εκ νέου αναβολή για την επόμενη εβδομάδα της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση στο Ελληνικό. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο Πολιτικό Συμβούλιο, έκδηλο του εκνευρισμού που έχει καταλάβει το Μαξίμου για το “μπλοκάρισμα” 

Η συνεδρίαση προέκυψε από εσπευσμένη απόφαση του πρωθυπουργού, καθώς έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Μαξίμου το αντάρτικο της γενικής γραμματέως του υπ. Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη που βρίσκεται πίσω από την τρίτη αναβολή της απόφασης για το Ελληνικό, και που με τη στάση της έχει εγκλωβίσει τη κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν το ζήτημα με την επένδυση στο Ελληνικό απασχολεί πολλαπλά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει βρει ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, πλην όμως πρέπει να προχωρήσει. Διαφορετικά, θα υπάρχει θέμα και με τους θεσμούς και φυσικά θα ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Το θέμα  απασχολεί σήμερα σε υψηλό επίπεδο όσους υπουργούς εμπλέκονται με το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης, και ενώ στο τραπέζι βρίσκονται εισηγήσεις για την απομάκρυνση της κας Βλαζάκη από το υπ. Πολιτισμού.

Ο ίδιος o πρωθυπουργός θα κληθεί -όπως όλα δείχνουν- να λύσει τον γόρδιο δεσμό της επένδυσης στο Ελληνικό, που κατάντησε «γεφύρι της Άρτας», εκθέτοντας όλο και περισσότερο κάθε φορά την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά και τη βούλησή της να προχωρήσει τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα.

Στην πραγματικότητα το Ελληνικό είναι άλλο ένα θέμα όπου η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”.

Αν καρατομήσει τη κα Βλαζάκη θα δώσει επιχειρήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση που την κατηγορεί από χθες για ένα ακόμη φιάσκο, αν πάλι τη διατηρήσει, τότε κινδυνεύει να μην ξεκολλήσει ποτέ η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Τι κι αν για την πρόοδο της επένδυσης στο Ελληνικό έχει κάνει αναφορές ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Τι κι αν ο ίδιος επίσης έχει τεθεί επικεφαλής της task force που θα επιχειρήσει να δρομολογήσει ταχύτατα τις μεγαλύτερες επενδύσεις που είναι σε ώριμη φάση. Τελικά αποφάσεις δεν λαμβάνονται και συνεδριάσεις αναβάλλονται, όπως η χθεσινή του ΚΑΣ.

Ενδεικτική αυτού ήταν η βραδινή διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία ναι μεν η κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο σε θεσμούς και δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο το μήνυμα ήταν σαφές: «Σκόπιμες κωλυσιεργίες δεν είναι αποδεκτές».

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η Βλαζάκη του υπουργείου Πολιτισμού που δεν αφήνει το Μαξίμου να πανηγυρίσει!