Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη: “Και 50% να πάρει η ΝΔ στις εκλογές, δεν φτάνει!”

179
Μπακογιάννης

«Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η νίκη στις εκλογές δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, χρειάζεται διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός πέρα από διχαστικές λογκές.

«Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου «ο θάνατος σου, η ζωή μου»» ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετική με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη, απαντά: «Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλλήματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα. Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο Άδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Όλοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».

Σε ερώτηση δε για το αν στις επόμενες εκλογές μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή απαντά ότι «μετά από επτά χρόνια στην αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου». Όσο για το ότι ορισμένοι τον «βλέπουν» σαν μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ λέει: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η πανούκλα και ο πυρετός είναι για την ΠΟΕΔΗΝ»: Προκλητική δήλωση Πολάκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκάρει η δήλωση του Μπουτάρη: «Έψαχνα και έδινα χασίς στην καρκινοπαθή γυναίκα μου» (video)

ΑΚΟΜΑ: Άδωνις για Καμμένο: «Παραμύθια της Χαλιμάς η συμφωνία για τα F-16»