Πιθανόν ερωτικά τα κίνητρα του αγρίου εγκλήματος στην Κρήτη

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στην περιοχή του Κουτσουρά Ιεράπετρας, το πρωί του Σαββάτου.

Και αυτό διότι έχει βρεθεί η κυνηγετική καραμπίνα με τον οποία τον «γάζωσε» ο δολοφόνος και ανακρίνεται ένας αλλοδαπός ως βασικός ύποπτος.

Η εθνικότητα του υπόπτου, που προσήχθη από την περιοχή του Περιστερά, είναι βουλγαρική ή αλβανική και τα δακτυλικά του αποτυπώματα φέρονται να υπήρχαν πάνω στο όπλο, το οποίο βρέθηκε μαζί με ένα σακίδιο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας.

Στα ίχνη του φαίνεται ότι οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιεράπετρας ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη σκηνή της δολοφονίας και τον δράστη να διαφεύγει με ένα άσπρο αυτοκίνητο.

Ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα πάντα με το cretalive, ότι είδε τον άνδρα να μπαίνει τρέχοντας σε αυτοκίνητο, δίχως το όπλο, το οποίο εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας και δίπλα ένας κάλυκας.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα, ένας 62χρονος γιατρός, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο «γάζωσε» με σφαίρες ο δράστης.

Ο Βούλγαρος που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος δηλώνει ότι είναι αστυνομικός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να ήταν ερωτικά τα κίνητρα της δολοφονίας. Επίσης, προσήχθη και η σύζυγος του 62χρονου γιατρού, βουλγαρικής καταγωγής.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε με ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και τρία στην πλάτη.

Η δολοφονία έγινε στις 9 το πρωί και ο δράστης είχε στήσει ενέδρα κοντά στον οικισμό Πιλαλήματα στον γνωστό καρδιολόγο, προφανώς γνωρίζοντας ότι θα διερχόταν από εκεί φεύγοντας από τη Σητεία όπου κατοικούσε με κατεύθυνση προς τον Μακρύ Γιαλό.

Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης πυροβόλησε  με την καραμπίνα το αυτοκίνητό του και, όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε έξω να δει τι είχε συμβεί, τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς!

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε το πλήρωμα ενός απορριμματοφόρου του Δήμου Σητείας που έκανε αποκομιδή απορριμμάτων, ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί και όταν έτρεξαν προς το σημείο από το οποίο προέρχονταν, είδαν τον 62χρονο καρδιολόγο πεσμένο στο έδαφος και αιμόφυρτο.

Διαβάστε επίσης: Τραγελαφικό: Έβαλαν υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν διήμερο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!