Μητσοτάκης από Πάτρα: “Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς”

Μητσοτάκης

Στο 2ο προσυνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στην Πάτρα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτήν έκανε εκτενή αναφορά στους νέους και στο πρόγραμμα της ΝΔ για την νέα γενιά. «Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στο προσυνέδριο.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ για να την παιδεία τόνισε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Είναι προσωπική μου δέσμευση. Θέλουμε ελεύθερα και δημιουργικά σχολεία. Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους. Ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε ελληνική περιφέρεια. Η επιλογή θα γίνεται με αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης«.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και για τα πανεπιστήμια. «Τα πανεπιστήμια χρειάζονται περισσότερη αυτονομία & περισσότερη αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ και από εξωτερικούς αξιολογητές. Απόλυτη προτεραιότητα μας η κατάργηση των εκτρωματικών νόμων Φίλη, Μπαλτά, Γαβρόγλου.

Σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών πρότεινε «οι φοιτητές να παίρνουν για κάποιο εξάμηνο τα μαθήματα άλλης συναφούς σχολής ώστε να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους. Σαν ένα εγχώριο Erasmus».

«Να αποκτήσει το άσυλο και πάλι το πραγματικό νόημα»
Αναφερόμενος στο άσυλο τόνισε «το άσυλο στα Πανεπιστήμια θα αποκτήσει ξανά το πραγματικό του νόημα. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα είναι χώρος παραβατικότητας και ανομίας»

«Στόχος μου είναι μέσα σε μια δεκαετία να δημιουργήσουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς την υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.» σημείωσε σχετικά με τις ιδιωτικές σχολές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε και στην φυγή των νέων στο εξωτερικό. «Ο τρόπος να φέρουμε πίσω την γενιά του brain drain είναι να φέρουμε νέες ποιοτικές δουλειές με μια έκρηξη επενδύσεων» τόνισε.

«Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς. Μόνο μέσα από την συμμετοχή θα ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ μας» είπε κλείνοντας

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε τύχει θερμής υποδοχής από μέλη και στελέχη της ΝΔ από την Πάτρα αλλά και από τις γύρω περιοχές, όταν έφτασε στο ξενοδοχείο που διεξάγεται το προσυνέδριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2ο ποσυνέδριο της ΝΔ – «Θερμή» υποδοχή από μέλη και στελέχη (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Στιγμιαίο λάθος» οι θετικές δηλώσεις Τσίπρα για Τραμπ, ισχυρίζεται ο Φίλης

ΑΚΟΜΑ: Με αφορμή τα F-16 – Ο απίστευτος χαρακτηρισμός του Λεβέντη για τον Τσίπρα!