Σήμερα η «φιέστα» Κουρουμπλή για την απορρύπανση των ακτών του Π. Φαλήρου

Κουρουμπλής

Επικοινωνιακό σόου προς… άφεση σφαλμάτων που έγιναν, ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας με αφορμή τον καθαρισμό των πρώτων τμημάτων των παραλιών από τη ρύπανση του “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Πρόκειται για τις ακτές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ολοκληρώθηκε.

Στις δέκα το πρωί λοιπόν θα επισκεφθούν με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη τις ακτές στην περιοχή του Φλοίσβου ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης, και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου θα υπογράψουν Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

Αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη, στην περιοχή της Πειραϊκής, όπου επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού.

Η πορεία της απορρύπανσης
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας, στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου καθώς και στην περιοχή της Πειραϊκής έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής. Οι εν λόγω περιοχές πρόκειται να παραδοθούν σήμερα και την Πέμπτη 19-10-2017 αντίστοιχα, στο κοινό. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής θα συνταχθεί και θα υπογραφεί Πρακτικό Επιθεώρησης της Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των ακτών.

Στη Σαλαμίνα, η κατάσταση από την πετρελαιοκηλίδα παρουσιάζεται βελτιωμένη. Συνεχίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες καθαρισμού των βράχων και των ακτών, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου, από 138 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, ενώ παράλληλα επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού. Αναμένεται σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των ανωτέρω περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη και δεν εκτελούνται εργασίες. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, 58 άτομα συνολικά, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση, ενώ αναμένεται ομοίως σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των περιοχών τις προσεχείς ημέρες.

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα από συνολικά 49 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση. Αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, η ολοκλήρωση όλων των ως άνω εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης βελτίωση, συνεργείο αποτελούμενο από 20 άτομα της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών, με πλυστικά και λοιπά μηχανικά μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χτύπησε» ξανά ο Πολάκης για την Ηριάννα: «Ολόστραβη δικαιοσύνη, υπηρετεί σχέδιο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις 7 το απόγευμα η συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα – Η Σούδα και η στήριξη που περιμένει η Ελλάδα

ΑΚΟΜΑ: Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Αναστασιάδη πριν τη συνάντηση με τον Τραμπ