Τέταρτη κατηγορία κατά του Ρομάν Πολάνσκι για βιασμό ανήλικης

Πολάνσκι

Την καταγγελία μιας 61χρονης σήμερα γυναίκας ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον διάσημο σκηνοθέτη, όταν ακόμη ήταν 15 ετών ερευνά η ελβετική αστυνομία.

Σύμφωνα με την είδηση που φέρνουν στο φως το NYT, η 61χρονη Ρενάτε Λάνγκερ, κατέθεσε στην ελβετική αστυνομία ότι ο διάσημος γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης τη βίασε στην πόλη Γκστάαντ όταν ήταν 15 ετών, το 1972.

Η Λάνγκερ, πρώην ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Μόναχο, είναι η τέταρτη γυναίκα που κατηγορεί δημοσίως τον Πολάνσκι για σεξουαλική επίθεση, επίσης τη δεκαετία του 1970.

Τέσσερις στο σύνολο οι καταγγελίες
Σύμφωνα με τους NYT, η Λάνγκερ αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία όταν μια άλλη γυναίκα, γνωστή ως Ρόμπιν, τον περασμένο Αύγουστο τον κατήγγειλε επίσης για σεξουαλική επίθεση, το 1973, όταν ήταν μόλις 16 ετών.

«Ο λόγος που το κράτησα μέχρι τώρα μέσα μου ήταν γιατί δεν ήθελα ο πατέρας μου να κάνει κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του» ανέφερε πριν περίπου δύο μήνες η 60χρονη σήμερα γυναίκα.

Το 2012, εξάλλου, η βρετανή ηθοποιός Σάρλοτ Λιούις είχε δηλώσει επίσης πως ο σκηνοθέτης την ανάγκασε σε σεξουαλική επαφή όταν ήταν 16 ετών.

Να σημειώσουμε πω ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται από το 1978 στην Πολωνία, όπου διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από καταδίκη για παιδεραστία. Πριν δύο χρόνια, η πολωνική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δάκρυσε η ροκ μουσική – Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Τομ Πέτι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα τρέλα! Το κίνημα του γυμνισμού ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη (pics)

ΑΚΟΜΑ: Στόχος Σουηδών νεοναζί η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – Ζητούν την απέλασή της (pic)