Τον «βόλεψαν» τον Ντάισελμπλουμ – Του έδωσαν θέση συμβούλου στον ESM!

65
Ντάισελμπλουμ

Στρατηγικός σύμβουλος του ESM αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μέχρι το τέλος της θητείας του ως επικεφαλής στο  Eurogroup.

Ώς γνωστόν ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ  είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει την πολιτική όταν θα αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση, σε περίπου δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Volkskrant.

Αλλά, όπως ανακοινώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ο κ. Ντάισελμπλουμ θα κρατήσει αυτή τη θέση έως  «εξωτερικός πάροχος υπηρεσίας» μέχρι το τέλος της θητείας του στην προεδρία του Eurogroup, η οποία λήγει τον Ιανουάριο!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα του παραχωρηθεί γραφείο και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM.

Σύμφωνα με τις τυποποιημένες συμβάσεις του ESM για εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα αμείβεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σχετικά: «Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε  προσωπικότητα «κλειδί» τόσο στη χάραξη πολιτικής για τη ζώνη του ευρώ όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως ο μόνιμος μηχανισμός πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Mας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία και τις ιδέες του.»

«Μετά την απομάκρυνσή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησε να μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία του και τις διαγνωστικές του ικανότητες. Αυτό το συμβόλαιο είναι για περιορισμένο χρόνο, αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για την περαιτέρω εξέλιξη του ESM», τονίζει ο γενικός διευθυντής του ESM.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικό: Ημίγυμνη Ρωσίδα βρίσκει τραγικό θάνατο από φανοστάτη (video)