Άλλη μέρα ο Προϋπολογισμός για χάρη… μισθών και συντάξεων! 

Προϋπολογισμός

«Σπαστό» τελικά το πενθήμερο συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2018 από την Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των  Προέδρων «σταθμίζοντας» καλύτερα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να εκδοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου χωρίς πρόβλημα.  Όπως επίσης και τα προγράμματα  των υποχρεώσεων του Πρωθυπουργού, του υπουργού Οικονομικών και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια δεν θα πραγματοποιηθεί 18 έως 22 Δεκεμβρίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με την οριστική απόφαση που λήφθηκε σήμερα στην ΔτΠ η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, θα συνεχιστεί στην Τρίτη και την Τετάρτη στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Οι επόμενες δύο συνεδριάσεις θα διεξαχθούν την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί και η ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα. Ενδιαμέσως (14 με 17 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση προκειμένου να μην διασπαστεί το «συνεχόμενο» πενθήμερο που προβλέπει ο ΚτΒ).

Η μετάθεση της συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού στις 22 Δεκεμβρίου κρίθηκε αναγκαία και για έναν σημαντικό τεχνικό λόγο που αρχικά δεν είχε υπολογιστεί. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως στις 20 Δεκεμβρίου και να έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ προκειμένου να μπορούν να εκδοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2018.

Ο δεύτεροσ λόγος, που απαιτεί να ακολουθηθεί αυτή η ημερολογιακά «σπαστή» διαδικασία είναι γιατί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα απουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής. Στις 13 με 15 Δεκεμβρίου έχει η ΝΔ συνεδριακές διαδικασίες,  ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα απουσιάσει από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον για επαφές. Κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος  ετσι και αλλιώς τις τρείς πρώτες ημέρες συζήτησης του Προϋπολογισμού (11 με 13 Δεκεμβρίου) δεν θα είναι παρόν στην  Ολομέλεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, άφησε  ανοικτό στις αρχές του μήνα να επισκεφτεί  την Αθήνα ο κ. Ερντογάν. Αλλά αυτό είπε ο κ. Νίκος Βούστης «δεν  σας το λέω ακόμα καθώς είναι προς το παρόν ανοικτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης λίγο πριν τη Βουλή: «Ο Καμμένος παραπλάνησε τη Βουλή μετά δόλου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε ζωντανά – Καμμένος, Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

ΑΚΟΜΑ: Στο Νοσοκομείο ο Κάρολος Παπούλιας – Τι συνέβη;