Έναν ακόμα βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα

Νέο βαλλιστικό πύραυλο φέρεται να εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα, όπως μεταδίδουν νοτιοκορεατικά μέσα, επικαλούμενα στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας YONHAP, επικαλούμενο μια πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας.

Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Πιονγκσόνγκ, στην ανατολική επαρχία Πιονγκάν.

Μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής είχαν προϊδεάσει για τις προθέσεις της Βορείου Κορέας, αποκαλύπτοντας στη ρωσική βουλή πριν από μέρες, ότι η Πιονγκγιάνγκ επιμένει στο πυρηνικό της πρόγραμμα και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πλήξει ακόμη και τις αμερικανικές ακτές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε επίσης την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «παρακολουθούμε συνεχώς τις κινήσεις της Πιονγκγιάνγκ. Η Δημοκρατία της Κορέας και οι ΗΠΑ παραμένουν ενωμένες και δυνατές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προβοκατόρικες ενέργειες της Βορείου Κορέας».

Σε συναγερμό τέθηκαν οι γειτονικές χώρες. Στην Ιαπωνία πολίτες κατέφυγαν σε καταφύγια, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Νωρίτερα σήμερα, δύο πηγές από την Ουάσινγκτον ανέφεραν πως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρούν πως η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να διεξάγει μια νέα πυραυλική δοκιμή εντός ημερών, στην πρώτη εκτόξευση πυραύλου έπειτα από εκείνη στα μέσα Σεπτεμβρίου πάνω από την Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Κορέα: «Να απομονωθεί εντελώς η Βόρειος Κορέα»

Η Κίνα καταδικάζει έντονα την Β. Κορέα για την νέα πυρηνική δοκιμή

Μήνυμα Τραμπ σε Βόρειο Κορέα: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» – Ακόμη και η στρατιωτική επέμβαση;

Παγκόσμιος τρόμος! Η Β. Κορέα πυροδότησε βόμβα υδρογόνου – Προκάλεσε σεισμό 6,3 βαθμών

Ρωσία: Σοβαρή απειλή για την περιοχή η Βόρειος Κορέα