Κούρδοι ανατινάζουν τεθωρακισμένο όχημα «Κόμπρα» του τουρκικού Στρατού (video)

Κούρδοι αντάρτες ανατινάζουν θωρακισμένο όχημα του τουρκικού Στρατού τύπου «Κόμπρα» έχοντας τοποθετήσει νάρκες στο δρόμο απ’ όπου περνούσε.

Στο βίντεο που μετέδωσε το κανάλι Gerilla TV φαίνεται πως δεν μένει τίποτα όριο και οι Τούρκοι στρατιώτες τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Εκείνο που διακρίνεται επίσης είναι πώς από το συγκεκριμένο σημείο έχει περάσει προηγουμένως περίπολος του τουρκικού Στρατού με πεζούς άνδρες και σκύλους προκειμένου να ανιχνεύσει αν υπάρχουν τοποθετημένα εκρηκτικά.

Κι αυτό γιατί, όπως επίσης διακρίνεται, το «Κόμπρα» συνοδεύει νταλίκα η οποία προφανώς μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά.

Όπως αναφέρει το pentapostagma η περίπολος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και όταν πήγε να περάσει το όχημα τότε η έκρηξη διέλυσε τα πάντα. Λαμαρίνες και ανθρώπινα μέλη εκτοξεύονται στον αέρα.

Όπως μάλιστα φαίνεται από τη λήψη του βίντεο τα εκρηκτικά έχουν τοποθετηθεί σε αγωγό ομβρίων υδάτων. Κάτι που θα έπρεπε να πονηρέψει τους Τούρκοις, οι οποίοι όμως άρχισαν να τρέχουν όταν έγινε η έκρηξη.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Νοεμβρίου στην επαρχία Σιλόπη του νομού Σιρνάκ. Εκεί όπου οι Τούρκοι έχουν χάσει πολλούς στρατιώτες και οχήματα.

Μετά την έκρηξη οι Κούρδοι έγραψαν:

«Οι δυνάμεις μας στα πλαίσια της κίνησης Μάρτυρα Σερντέμ και Μάρτυρα Νουντέμ, στις 07:30 της 8/11 πραγματοποίησαν δράση-σαμποτάζ σε θωρακισμένο όχημα τύπου Κόμπρα που είχε ξεκινήσει από το φυλάκιο Γκίτε της επαρχίας Σιλόπης-νομού Σιρνάκ και κατευθυνόταν προς την περιοχή Γκιργιαρές.

Στην δράση αυτή το θωρακισμένο όχημα καταστράφηκε εξολοκλήρου, ενώ δεν έγινε δυνατό να διαπιστωθεί ο αριθμό των νεκρών ή τραυματιών στρατιωτών».

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε σε βίντεο πως μια επιβάτης «βούτηξε» τα χρήματα οδηγού Uber