Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή – Φέρνει “τσουνάμι” φόρων 1,9 δισ. ευρώ

Στο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παρέδωσε λίγα λεπτά μετά την 18:00 το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2018 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Εύχομαι ο επόμενος προϋπολογισμός να είναι καλύτερος», είπε ο πρόεδρος της Βουλής στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Ο Προϋπολογισμός θα εισαχθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ενώ στην Ολομέλεια στις 18 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε πέντε το πολύ συνεδριάσεις έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Ο Προϋπολογισμός του 2018 φέρνει ένα ακόμα “τσουνάμι” φόρων και κατάργηση φοροαπαλλαγών συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Capital.gr. Αυτό το ποσό θα κληθούν να πληρώσουν σε επιπλέον φόρους οι φορολογούμενοι το 2018. Μεταξύ των μεγάλων ‘χαμένων’ του φετινού προϋπολογισμού όσοι έχουν τυχόν πραγματοποιήσει ιατρικές δαπάνες οι οποίες με το νέο φορολογικό καθεστώς δεν θα εκπίπτουν πλέον.

Μετά τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην 3η αξιολόγηση που πρέπει πάση θυσία να κλείσει σε πολιτικό επίπεδο στις 22/1/2018, κάτι που σημαίνει ότι στο πιο “ομαλό” σενάριο πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία (SLA) στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των Capital Controls – Αναλυτικά οι αλλαγές

Αυτά θα δείτε στο λογαριασμό μας – Τα αναδρομικά ανάλογα με τη σύνταξη και το Ασφαλιστικό Ταμείο

Η Ελλάδα αναδιαρθρώνει χρέος με Swap 30 δισ ευρώ για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας