Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο αλλά και… Αθήνα

Σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη τα σχολεία στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές, όπως και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας!

Γιατί θα ‘ναι κλειστά και στην Αθήνα; Γιατί κι εκεί υπάρχουν… ρέματα που έχουν μπαζωθεί!

Έκτακτα μέτρα με κλειστά σχολεία
Μετά τα όσα έγιναν στη δυτική Αττική, όπου 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ο δήμος Αθηναίων φαίνεται να θορυβήθηκε. Και πήρε έκτακτα μέτρα λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του.

Στο πλαίσιο αυτών, προληπτικά, για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα 20 σχολεία, που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές: Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη.

Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν
Δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ο, 162ο και 58ο. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν, το μουσικό γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο γυμνάσιο.

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595.

Όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων.

Επίσης, σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού Άλσους (Τουρκοβούνια). Στόχος να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο διοικητής ΕΜΑΚ: Ποτέ μου δεν είδα τόσο μεγάλη καταστροφή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θριάσιο: Ποιοι είναι οι 15 νεκροί και οι 17 τραυματίες – Που εντοπίστηκαν – Ο φόβος των γιατρών

ΑΚΟΜΑ: 10 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΑΝΔΡΑ, ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ ΚΑΙ ΜΑΓΟΥΛΑ – Εικόνες που σοκάρουν!