Μηνυτήρια αναφορά της Δούρου για τη φονική πλημμύρα: “Να αποδοθούν ευθύνες” (video)

392
Ρένα Δούρου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η Ρένα Δούρου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και τις περιουσίες που καταστράφηκαν εξαιτίας της φονικής πλημμύρας.

«Θα ήθελα να μην είμαι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παθογενειών όπου τα μπαζωμένα ρέματα, τα σπίτια που έχουν παράνομα κτιστεί στις κοίτες ποταμών, με μια νομοθετική ρύθμιση, κάποια στιγμή, νομιμοποιούνται. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα δεκαετιών στρεβλώσεων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που προσπερνά τη μία βιβλική καταστροφή μετά από την άλλη, χωρίς να αναζητήσει τα αίτια. Θέλω λοιπόν να συνδράμω ώστε για αυτές τις ζωές που θρηνούμε και τις περιουσίες που καταστράφηκαν να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής στην ΕΡΤ. «Υπέβαλα στην κ. Δημητρίου αναφορά ώστε κι εγώ να συνδράμω και αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν», πρόσθεσε.

Ακόμη, η κ. Δούρου ευχαρίστησε όσους δεν επιχειρούν «κανενός είδους τυμβωρυχία» και σημείωσε ότι είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν επιδοθεί «στη λασπολογία και την μικροκομματική λογική».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς όπως τον κ. Ζαγοραίο και την κ. Δημητρίου που έχουν επιδείξει αντανακλαστικά που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη δυτική Αττική.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο αλλά και… Αθήνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΕ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ! Φόβοι για πλιάτσικο από συμμορίες στη Δυτική Αττική – Στο «πόδι» η ΕΛ.ΑΣ.!

ΑΚΟΜΑ: Θεομηνία δυτικής Αττικής: Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία με δύο αδέρφια κυνηγούς