Το ΑΠΘ ανέβαλε την αναγόρευση του Άνθιμου σε διδάκτορα

Άνθιμος

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια λιγόλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης» η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κι είχε ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη η συλλογή υπογραφών ζητώντας να μη γίνει η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα.

Στο σκεπτικό της απόφασης του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, αναφερόταν ότι ο Άνθιμος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Η τελετή αναγόρευσης επρόκειτο να γίνει σε δύο μέρες, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη αποκάλυψη- «Η «Φοίβη» έστειλε το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ»! (pics & video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής στην Κάλυμνο – Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι!

ΑΚΟΜΑ: Τα σημειώματα του πατέρα στη Νέα Σμύρνη που πήρε μαζί του στον θάνατο τα 2 παιδιά του (pics & video)