Χαμός στα δικαστήρια Ευελπίδων- Παραλίγο να λιντσάρουν το δολοφόνο της Δώρας (pics & video)

Το μένος του πατέρα αλλά και απλών πολιτών που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων αντιμετώπισε ο 58χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του ανακριτή.

Ο πατέρας της άτυχης εφοριακού προσπάθησε να τον πλησιάσει για να τον χτυπήσει. «Ποιος είναι; Ποιος είναι;» φώναζε την ώρα που ορμούσε.

Πλήθος παρευρισκoμένων επιχείρησε να τον λιντσάρει, φωνάζοντας: «Αλήτη, έφαγες το κορίτσι, ξεφτίλα, δολοφόνε!».

«Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς», έλεγαν οι πολίτες στους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της αστυνομίας δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και τρέχοντας πρόλαβαν να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία.

Ο 58χρονος έσφαξε την Δώρα για μόλις 20 ευρώ. Αυτό ήταν το χρηματικό ποσό που πήρε ο δολοφόνος της από την πώληση του κινητού της τηλεφώνου.

Η άρνηση της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη να δώσει το κινητό της, ήταν η αιτία της «σφαγής» της με 14 μαχαιριές, σύμφωνα με την ομολογία του 58χρονου τοξικομανή δράστη.

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό.

Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο δράστης της άγριας δολοφονίας.

Ο εισαγγελέας του άσκησε χθες ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του δολοφόνου  στα δικαστήρια:

Διαβάστε επίσης: Δείτε τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη – Οι πρώτες φωτογραφίες του