Τι είπε ο Τσίπρας για τη Μαρέβα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Ο… παράδεισος και η κόλαση!

Τσίπρας

«Είναι σχεδόν 2,5 χρόνια απ’ όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα που δημιούργησε η κρίση και τα λανθασμένα μέτρα και προγράμματα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειες που δώσαμε είναι ορατά. Οι δείκτες δείχνουν ότι η πορεία αναστρέφεται και η ανάκαμψη βρίσκεται σε σταθερές βάσεις.

Οι δείκτες δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σημαντικά είναι τα αποτελέσματα και στη μάχη κατά της ανεργίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Πρώτος στόχος η αξιολόγηση
Ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση της εργασίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά και για να κλείσει η αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας «η αξιολόγηση κυλά μέσα σε ένα ασυνήθιστα καλό κλίμα», συμπεραίνοντας ότι η εικόνα της χώρας άλλαξε, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο Eurogroup αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά την αξιολόγηση, τόνισε ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει η συζήτηση και η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Το καλό κλίμα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έρχεται ως συνέπεια ασύντακτων υποχωρήσεων από τη δική μας πλευρά, έρχεται ως συνέπεια μια ρεαλιστικότερης και πιο εποικοδομητικής προσέγγισης από την άλλη πλευρά του τραπεζιού.

Έχουμε ήδη καταφέρει σημαντικές επιτυχίες
Η εικόνα που έχουμε και εγώ και το οικονομικό επιτελείο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πως η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς προβλήματα, θα υπάρξει διάσωση και επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων, συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, με τη ρύθμιση οφειλών από 20.000 ως 50.000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες με 120 δόσεις και κούρεμα ως 85% και με το κοινωνικό μέρισμα την καταβολή του οποίου θα έχουμε εντός τους έτους.

Μακριά από εμάς το αριστερό success story
Πλέον η οικονομία έχει αρχίσει να αποδίδει, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη διανομή του πλεονάσματος. Όταν υπάρξει η πλήρης εικόνα θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του απέναντι στη διανομή του μερίσματος.

Αποδείξαμε ότι η Αριστερά μπορεί να ασκήσει διακυβέρνηση με όρους επιτυχίας εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν παταγωδώς σήμερα εμείς πετυχαίνουμε και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, είπε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ωστόσο ότι δεν μιλάει για ένα αριστερό success story, έχουμε, όπως είπε, μάχη μπροστά μας και παγίδες πολλές για να αποφύγουμε. Δεν μπορούμε να ησυχάζουμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπάρχουν πληγές που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κοινωνία πιέζεται, αλλά η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη.

Ο δρόμος είναι ορατός από όλους και η διέξοδος είναι πλέον κοντινή, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους βουλευτές αυτή την αλήθεια να τη μεταφέρουν και στους πολίτες.

«Δεν θα περιμένουμε»
Η εμβληματική στιγμή απελευθέρωσης δυνάμεων για κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη αλλά και την αριστερή κοινωνική ατζέντα πλησιάζει, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν θα περιμένει αυτή τη στιγμή, το αύριο είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά, στην καθημερινή προσπάθεια όλων για την επούλωση των πληγών για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά και να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.

Οι μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία ενός πλαισίου πρωτοβάθμιας Υγείας, η μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαίδευσης, το πλαίσιο της αλληλέγγυας οικονομίας, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση δικαιωμάτων, ο αγώνας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι το έργο μας και συνεχίσουμε την προσπάθειες, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία
Όλα αυτά που προκαλούν ελπίδες και δίνουν προοπτικές στην ρημαγμένη από την κρίση πλειοψηφία των πολιτών σε κάποιους δημιουργούν πανικό. Οι καλοαναθρεμμένες ελίτ που με τα ονόματά τους κοσμούν λίστες με χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους αντιδρούν, είπε ο χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχει ένα τυχοδιωκτικό αμόκ στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη οι επιτυχίες της κυβέρνησης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές πριν το τέλος της προηγούμενης αξιολόγησης και έσπρωξε το κόμμα του σε λάθος πρακτικές.

Η Νέα Δημοκρατία στηριγμένη στο ντόπιο οικονομικό κατεστημένο εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική, περιγράφει μια Ελλάδα χάους, βίας, ανασφάλειας και εγκληματικότητας επιχειρώντας να χτίσει μια αντιπολιτευτική γραμμή με κραυγές συκοφαντίας και λαϊκισμού, λάσπης.

Η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει τάξει το ύφος της στην άκρα δεξιά, αλλά και στην άκρα ανοησία, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε εάν αξίζει κανείς να απαντά σε τέτοιου είδους τακτικές.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα σημαντικό ζήτημα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα παίξει «κλέφτες και αστυνόμους» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα Paradise Papers
Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε, ήταν και παραμένει ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους, θέλει και τόλμη και αρετή, είπε αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το μαύρο χρήμα το οποίο βρίσκεται σε φορολογικούς παραδείσους. Στα χέρια μιας ομάδας προσώπων ή εταιρειών έχουν βρεθεί βουνά χρυσού τα οποία πολλές φορές αντιστοιχούν σε προϋπολογισμούς κράτους.

Την ώρα που οι λαοί σηκώνουν το βάρος της κρίσης κάποιοι θησαυρίζουν, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και σε επίπεδο Ε.Ε. Για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι είναι θλιβερό και εξοργιστικό το ό,τι είναι πολύ δραστήρια η εγχώρια ελίτ πρωταγωνιστεί.

Ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό, δεν μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα ήθους και πολιτικής καθαρότητας δεν μιλάμε για πρόσωπα που το ήθος και οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν κάποια ιδιωτική υπόθεση, εκπροσωπούν όμως εκείνη την αντίληψη εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώση, είπε ο Πρωθυπουργός.

Οδηγούν σε μια νέου είδους ηθική, στην ηθική της ανηθικότητας και κάποιοι επιμένουν στα ίδια και στα ίδια.

Τους είπαμε να ψηφίσουν μαζί μας το σχετικό νομοσχέδιο για τις εξωχώριες εταιρείες, πήραν τους βουλευτές και έφυγαν. Γιατί δεν απομακρύνεται τον κύριο Παπασταύρου, τους είπαμε δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens απέφυγαν να απαντήσουν και να κάνουν κάτι.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συμπληρώνει την πρόταση που του είχε πει ότι η Siemens δεν κερδίζει τις εκλογές με τη φράση πως “όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να πάει στην κόλαση της πολιτικής”. Κλείνοντας το σχόλιό του για τα Paradise Papers ο Πρωθυπουργός, είπε πως ότι κανένας “παράδεισος” δεν είναι τόσο μακρινός ώστε να μην μπορούμε να τον φτάσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποστάσεις από τη ρητορική της κυβέρνησης για το συμβάν στο ΠΑΣΟΚ κρατάει ο Καμμένος (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ καραμανλικών με μητσοτακικών με φόντο τα Paradise papers

ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη φρασεολογία από Γαβρόγλου: «Μην καλείτε την αστυνομία, μην γράφετε αρλούμπες»