Θρίλερ με το υποβρύχιο στην Αργεντινή – Εντοπίστηκε εκκωφαντικός ήχος πριν την εξαφάνιση του

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αναλύσεις της “υδροακουστικής ανωμαλίας” που καταγράφηκε στην περιοχή όπου έπλεε το υποβρύχιο San Juan την 15η Νοεμβρίου, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του από τα ραντάρ, φέρουν τα χαρακτηριστικά μιας “έκρηξης”.

Σε μια έκθεση που έλαβε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής γίνεται λόγος για ένα “αφύσικο περιστατικό, σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα, που δεν οφείλεται σε κάποια πυρηνική δραστηριότητα, αλλά που φαίνεται να αντιστοιχεί σε μια έκρηξη”, εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ενρίκε Μπάλμπι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αφύσικος ήχος είναι “συμβατός με έκρηξη”, ανέφερε ο πλοίαρχος Μπάλμπι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ανέφερε επίσης ότι το ναυτικό γνωρίζει μόνο την τοποθεσία και όχι τι προκάλεσε τον ήχο.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ο ίδιος είχε αναφέρει πως το ναυτικό ενημερώθηκε “για ένα στοιχείο, την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου στις 11:00 (τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας), στην περιοχή επιχειρήσεων του υποβρυχίου: μια υδροακουστική ανωμαλία”, προσθέτοντας ότι “είναι ένας ήχος που πρέπει να αναλυθεί”.

Περισσότερες από 12 χώρες συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του “San Juan”, του νεότερου υποβρυχίου του στόλου του Π.Ν. της Αργεντινής. Το υποβρύχιο, με 44μελές πλήρωμα, αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εισήλθαν πλέον σε “κρίσιμη” φάση, καθώς εάν έχει παραμείνει κάτω από την επιφάνεια καθ’ όλο το διάστημα που δεν έχει δώσει το στίγμα του, τα αποθέματα οξυγόνου του σκάφους θα έχουν πλέον εξαντληθεί τελείως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορυφώνεται η αγωνία στην Αργεντινή: Οι κλήσεις που ελήφθησαν δεν ήταν από το αγνοούμενο υποβρύχιο

Θρίλερ στην Αργεντινή – Άφαντο παραμένει το υποβρύχιο – Για 48 ώρες ακόμα θα έχει οξυγόνο το 44μελές πλήρωμα

Αργεντινή: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εύρεση του χαμένου υποβρύχιου – Όλα τα σενάρια

Η Ρωσία στέλνει ειδικά σκάφη στην έρευνα για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής