Βρήκε “νέα Γη” το Κέπλερ; Συνέντευξη Τύπου σήμερα από τη NASA για “σημαντική ανακάλυψη”

Η Αμερικανική υπηρεσία διαστήματος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σήμερα σε συνέντευξη τύπου για μια “σημαντική ανακάλυψη” που έκανε το τηλεσκόπιο Κέπλερ με τη βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google.

Η NASA δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το είδος της ανακάλυψης παρά μόνο την ακριβή ώρα της ανακοίνωσης (1 p.m. EST, 20:00 ώρα Ελλάδος) που θα γίνει παρουσία δημοσιογράφων και η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι της διαστημικής υπηρεσίας καθώς και από live stream.

Επίσης ανακοινώθηκαν και οι επιστήμονες της ομάδας που θα μιλήσουν για τα ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου.

Το «Κέπλερ» -που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζει τις παρατηρήσεις του- έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα συνολικά 4.034 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί από άλλα τηλεσκόπια η ύπαρξη των 2.335. Από αυτούς, οι 50 εξωπλαντήτες παρουσιάζουν συνθήκες όμοιες με αυτές της Γης. Η ύπαρξη περισσότερων από τριάντα από τους 50 συνολικά, πιθανούς, «γήινους» εξωπλανήτες έχει επίσης επιβεβαιωθεί.

Όπως είναι φυσικό μια τέτοια ανακοίνωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους αστροφυσικούς αλλά και τους φίλους του διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκέλαδος: Μπορεί να υπάρχει ζωή στο παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου; (Βίντεο)

Ενθουσιασμός για μεγάλης σπουδαιότητας ανακοίνωση της NASA

Πανάρχαιος Δίας: Ο παλαιότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα

10 νέους πλανήτες βρήκε η NASA που μπορεί να διαθέτουν ζωή