Κόκκινος συναγερμός στη Γερμανία: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Η αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο από μια χριστουγεννιάτικη αγορά και τη γύρω περιοχή στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας, κοντά στο Βερολίνο, προκειμένου να ερευνήσει ένα ύποπτο αντικείμενο, ανέφερε η τοπική αστυνομία στο τουίτερ.

Στο ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε, επιβεβαιώθηκε ότι περιέχει εκρηκτικά, γνωστοποίησε η αστυνομία στο Twitter, ενώ λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ και τα περίχωρα, ενώ ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή αφού ειδοποιήθηκαν σχετικά με ένα ύποπτο αντικείμενο που παραδόθηκε σε ένα φαρμακείο της περιοχής.

“Οι υποψίες που είχαμε σχετικά με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιβεβαιώθηκαν” επισημαίνεται στο μήνυμα της αστυνομίας στο Twitter.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το “Ισλαμικό Κράτος” έχει προειδοποιήσει για τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόμος στη Γερμανία – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές – Φοβούνται νέο «χτύπημα» του ISIS

Ο τρόμος στην Ευρώπη είναι υπαρκτός – Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα απειλούν οι τζιχαντιστές! (pics)

Οι Ρώσοι στρατιώτες δεν παίζουν: Σκότωσαν τρομοκράτη που τους επιτέθηκε με μαχαίρι (Βίντεο)