Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

412
Φαρμακεία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους φαρμακοποιούς της χώρας να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να αντιδράσουν στη νέα ρύθμιση που περιλαμβάνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση βάζει τη δική της συμμετοχή στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων».

Οι φαρμακοποιοί στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως: «Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το  καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας, απορυθμίζοντας το, θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία» σύμφωνα με τη dimokratiki.gr

Στη συνέχεια προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι: «τις επιπτώσεις της δήθεν ”απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού”, θα τις υποστούν πάλι, πρώτοι οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί. Το ίδιο έχει γίνει και με τα ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) που οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως ακριβώς είχαμε έγκαιρα ενημερώσει».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρεται επίσης και στα προβλήματα πουα θα δημιουργηθούν μετέπειτα επισημαίνοντας ότι: «είναι προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις, θα προκαλέσει  σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν  και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη».

Η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας πως: «τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν 11.000 υγειονομικά κέντρα με ουσιαστικό κοινωνικό έργο, αρκεί η Πολιτεία να κατανοήσει τον σημαίνοντα ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και να σταματήσει να τα αντιμετωπίζει σαν εμπορικά καταστήματα πειραματιζόμενη σε βάρος της βιωσιμότητας τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τοπίο στην ομίχλη για τρίτη μέρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη ανατροπή – Ο δολοφόνος της Δώρας «δείχνει» γνωστό μεγαλοδικηγόρο, πρώην βουλευτή, ως ηθικό αυτουργό! (video)

AKOMA: Ταλαιπωρία αύριο στην Αθήνα – Χωρίς μετρό, τρόλεϊ και τραμ