Ιερώνυμος: Δεν δεχόμαστε ούτε το όνομα ούτε παράγωγά της λέξης “Μακεδονία”

121

Με την παρατήρηση ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής έδωσαν μόνο 9 επέλεξε να τοποθετηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παρουσία ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος απαντώντας «εγώ προτιμώ τα δύσκολα», κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αλλά όμως πρέπει με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με δημάρχους από την Οδησσό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Οργή στα κοινωνικά μέσα για την στάση της ΕΡΤ στο συλλαλητήριο

Επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: «Υπέγραψε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά το έπαιξε «Μακεδονομάχος» – Εγώ τιμώ τα παντελόνια μου!»