Κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ – Στο Πρωτοδικείο η αίτηση αναστολής για το πρόστιμο

ΣΕΚΑΠ

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, καθώς εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

H εταιρεία είχε καταθέσει  ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο μετά την απόρριψη από το Εφετείο Κομοτηνής της προσφυγής της εταιρείας κατά του προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις του 2009, καθώς και της απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης να μπλοκάρουν ουσιαστικά τις πωλήσεις προϊόντων.

Στις 29 Δεκεμβρίου το Πρωτοδικείο είχε αποφασίσει την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Με την συγκεκριμένη απόφαση είχαν αρθεί οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί από το τελωνείο Ξάνθης, με την εταιρεία να διαθέτει κανονικά τα προϊόντα της στην αγορά.

Εξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι υποστηρίζουν τη θέση του για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης.

Η ανακοίνωση

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι οικογένειες μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17/1/2018 στις 12 το μεσημέρι, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε την θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως τα οραματίστηκε ο ιδρυτής της.

Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει την Θράκη.

Μαζί με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο – Πέθανε ο γνωστός Τρικαλινός έμπορος Γρηγόρης Σαράφης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Έσπασε» τη σιωπή του ο γιατρός που είχε σχέση με την Ειρήνη Λαγούδη (pic)

AKOMA: Θρίλερ χωρίς τέλος η υπόθεση του πλοίου «βόμβα» στην Κρήτη