O Κιμ πάτησε το κουμπί και χτύπησε την ίδια του τη χώρα;

Η πλάκα λένε πως έχει και τα όρια της, διότι καλός ο χαβαλές με τον «ηγέτη» της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά καμία φορά η πραγματικότητα σταματάει να δείχνει αστεία. Τουλάχιστον αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του έγκριτου Diplomat που βασίζει το δημοσίευμά του σε κυβερνητικές πηγές των Η.Π.Α.

Φυσικά θα μας πείτε αφού, οι δύο χώρες βρίσκονται σε άγρια κόντρα, πως είναι δυνατόν οι Αμερικανοί να είναι αντικειμενικοί; Θα σας απαντήσουμε ότι σίγουρα ένα δίκιο το έχετε, όμως υπάρχουν κι αυτές οι εικόνες από δορυφόρους που δείχνουν μέσες άκρες το εξής: πως η πόλη της Βορείου Κορέας, Tokchon, που αριθμεί 200 χιλιάδε2ς κατοίκους χτυπήθηκε πριν κάποιους μήνες -τον Απρίλιο συγκεκριμένα- από αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου του καθεστώτος.


Περιοχή της Tokchon που δείχνει να έχει χτυπηθεί από πύραυλο

Δεν είμαστε εμπειρογνώμονες για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς της πηγής της Αμερικανικής κυβέρνησης βέβαια, αλλά οι εικόνες που τραβήχτηκαν τον Μάιο του 2017, δείχνουν -στα έμπειρα μάτια, κι όχι τα δικά μας- πως η πόλη έχει υποστεί ζημιά από ρουκέτα.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση του εν λόγω πυραύλου υπήρξαν μηχανικά προβλήματα που τον έκαναν να πέσει (μόλις) 40 χλμ μετά την εκτόξευσή του.

Σίγουρα πρέπει να κρατάει κανείς μια επιφύλαξη για τις ειδήσεις που βγαίνουν από τη (και για τη) Βόρεια Κορέα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς την αλήθεια, όμως κακά τα ψέματα έτσι ή αλλιώς η κατάσταση στην χώρα μυρίζει μπαρούτι.

Πηγή: gr.askmen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απείλησε με στρατιωτική επέμβαση τη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ!

Έτοιμος για πόλεμο με την Βόρειο Κορέα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

Πρώην ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ: «Πιο κοντά από ποτέ» η χώρα σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Β. Κορέα